facebook-pixel
10

Picture Logic 3D

Spil

Verden er i 3D! Picture Logic 3D er hjernevridende talgåder i tre dimensioner. Der er tusindvis af baner, og der udgives nye hver eneste uge! Du kan også selv lave dine egne baner eller spille dine venners.

Seneste nyt

Tyskland
15. Apr, 2024
Tusind tak for alle de gode baner i PL3D! Se de flotteste i ugens bog. Denne uge vil vi bede jer om at bygge baner efter temaet "Atletik". Vi udvælger og udgiver de flotteste baner mandag morgen, så sørg for altid at bruge weekenden på at bygge hvis du vil have en chance for...


Læs mere
Forår
8. Apr, 2024
Tusind tak for alle de gode baner i PL3D! Se de flotteste i ugens bog. Denne uge vil vi bede jer om at bygge baner efter temaet "Tyskland". Vi udvælger og udgiver de flotteste baner mandag morgen, så sørg for altid at bruge weekenden på at bygge hvis du vil have en chance...


Læs mere

Udfordringer

Hibernation
Hibernation
Halloween
Halloween
Hello Summer
Hello Summer
Poseidon
Poseidon
Cold Air
Cold Air
Great Minds
Great Minds
Hot Hot
Hot Hot
May Parade
May Parade
November Rain
November Rain
Cozy Night
Cozy Night
On a plane
Vacation Time
Summer Delight
Summer Delight
Mmmm!
Smell the Coffee
Let's Go!
Spring in Town
Is the sun out?
Springtime
Well on Our Way
Second Month

Medaljer

Basic
Basic
Expert
Expert
3D Scientist
3D Scientist
3D Genius
3D Genius

Sådan spiller du Picture Logic 3D

Løs talgåder i 3D, og skab flotte billeder

Picture Logic 3D er den længe ventede opfølger til det populære tænkespil Picture Logic Color. Denne gang skal du afdække skjulte figurer i tre dimensioner. Til din hjælp har du hints i form af tal, der fortæller dig alt du har brug for at vide. Det er aldrig nødvendigt at gætte, men nogle gange skal du tænke dig rigtigt godt om. Spillet er let at lære, men svært at slippe. Er du i tvivl om noget efter at have spillet træningsbanerne, så læs denne vejledning grundigt igennem.


Regler

For at afdække den skjulte billede figur, skal du følge spillets simple regler. Ethvert tal viser hvor mange kasser i rækken eller kolonnen der er en del af den skjulte figur. Ved normale tal vil kasserne være placeret i en sammenhængende gruppe. Står tallet i en cirkel, betyder det at kasserne skal opdeles i præcist to grupper. Står tallet i en firkant betyder det at kasserne skal deles op i tre eller flere grupper. Kasser der er en del af figuren skal du markere, mens kasser der ikke indgår i figuren skal fjernes. Når du har markeret alle de rigtige kasser, og fjernet de forkerte, vil figuren blive farvelagt og afsløret.

Der findes 3 forskellige sværhedsgrader:

Grønne baner: Normal

Gule baner: Øvet

Røde baner: Ekspert


Markering

Når du spiller har du to værktøjer til rådighed: Pensel og hammer. Med penslen kan du markere de kasser der indgår i den skjulte figur, mens hammeren bruges til at fjerne de kasser der ikke indgår i figuren. Det aktive værktøj vises nederst til højre, og du kan bytte rundt på de to værktøjer ved at trykke på deres ikon, eller ved at trykke på mellemrumstasten. Bruger du en mus til at spille med, er det aktive værktøj på musens venstre knap, mens det andet værktøj kan bruges med musens højre knap. Med en mus har du også mulighed for at markere eller fjerne flere kasser på én gang, med det værktøj du har på musens højre knap. Bare træk musen langs de kasser du vil markere eller fjerne, mens du holder højre knap nede.

Banebygning

Ved at bygge dine egne baner i Picture Logic 3D vil de kunne spilles af alle dine venner, og alle kan se og stemme på dem i Hot or Not sektionen. Når du bygger baner har du lidt flere værktøjer til rådighed end når du spiller, men som altid er det aktive værktøj vist nederst til højre. Med kassen placerer du kasser og med hammeren fjerner du kasser. Derudover kan du skifte farve på de kasser du placerer ved at bruge paletten, og du kan trykke på klistermærket øverst for at sætte klistermærker på kasserne. Skifter du værktøj til penslen, kan du skifte farve på kasser du allerede har placeret. Når du gemmer banen vil det tage noget tid, da spillet forsøger at beregne en god løsning på den. Efterhånden som flere spiller din bane, vil dens løsning blive forbedret. Udvælges en af dine baner til udgivelse, vil den få en tommel-op markering. Redigerer du efterfølgende banen, vil denne markering forsvinde (da banen ikke længere er identisk med den som blev udvalgt til udgivelse).

Store baner

Når du spiller en stor bane kan du ikke se kasserne i midten af banen uden hjælp. For at få adgang til dem, skal du anvende de to diamantskærere - træk i dem for at skjule dele af banen, sådan at du kun kan se de dele du har brug for. Husk at trække dem tilbage til deres udgangspunkt når du skal se hele banen igen. En anden hjælp til store baner, er knappen nederst til venstre der fjerner alle kasser med et nul på. Dem kan du altid starte med at fjerne, og med denne knap har du en genvej til at gøre det hurtigt.

Hot or Not

Her kan du stemme på hvilke baner du gerne vil se udgivet senere. Spillet udvælger fire tilfældige baner, og lader dig stemme på den af dem som du helst vil spille. Har en af banerne krænkende, stødende eller upassende indhold, kan du trykke på "!" for at rapportere den.

Indstillinger

I spillets pause menu kan du ændre forskellige indstillinger:


TANDHJUL: Slå beregning af nye løsninger til og fra. Når dette er slået til vil du hjælpe med at forbedre de baner du spiller, ved at beregne løsninger med færre tal. Medmindre at spillet kører dårligt, anbefaler vi at du lader dette være slået til.


3D/2D: Slå 3D visning af baner til og fra. Når du har gennemført en bane vises den færdige figur i bogen. Gennemgang af bøger går lidt hurtigere hvis du slår 3D visning af banerne fra.


SPROG: Du kan vælge mellem dansk, engelsk, fransk, hollandsk og tysk.


TRÆNING: Hvis du vil genspille træningsbanerne kan du trykke på den her knap.


LYD OG MUSIK: Spillets musik og lydeffekter kan slåes til og fra.

Poletter

Du får poletter for at fuldføre baner. Hver bane har en skjult sværhedsgrad mellem 1 og 200, og den afgør hvor mange poletter du får. Farven på banen - altså, grøn, gul eller rød, giver dig en idé om hvilken sværhedsgrad den har.


Spil video

Lignende spil

Anmeldelser

empty stars
filled stars
Send
 • Go hjernegymnastik

  Alletiders spil til at holde hjernen i form. Spillesessionerne er for mig relativ korte, da det kan være noget anstrengende.

 • udfordring af hjernen

  fantastisk spil som man skal bruge de små grå celler til - glæder mig til hver ny bog kov udgiver og har løst masser af brugerbaner
  5 stjerner herfra - endelig et spil der kan kunkurrer med voodoo

 • super fedt spil

  jeg syntes det super sjovt...

  kan lide begge slags plc vi har, så dejligt kan skifte lidt med dem :-)

 • Fed udnyttelse af teknologi

  Det er lidt forvirrende, man skal bare lige vende sig til det.
  Det er super sjovt og rigtig godt lavet.
  Fedt initiativ !! jeg glæder mig til se hvad det kan udvikle sig til!!

 • langsom

  der går alt forlænge før man kan få lov at gå vider til næste bane

 • Spillet mangler en ting!

  Jeg ville have givet 5 stjerne, hvis man kunne navigere mellem bøgerne, i stedet for at man skal starte forfra fra den første udgivet bog til den sidst udgivet bog.
  Derudover vil det også være fedt - at man som spiller vil kunne se hvilke brugerbane-bøger der var løse og hvor stort procentdel af udgiverens brugerbaner der var løst.

  Ellers synes jeg det er et rigtigt fedt spil.

 • elsker det

  dette spil er absolut en af de bedste der er på kov

 • 👏👏👏

  Havde lidt problemer med at indstille hjernen, men nu er jeg bidt, det er en fantastisk udfordring ☺️👍

 • Kræver mere tanke

  Man bliver mere udfordret ved at tænke i 3D. Men man bliver desværre også hurtigt træt af spillet. Det er for lille spilleplade til at figurer er pæne og sjove. Og så gad jeg godt der kom farver på løbende som en ekstra hjælp til løsning af banerne

 • :D

  sjovt og anderledes :) en fin lille hjernegymnastik, når man ikke spiller alm. picture logic