facebook-pixel

Ludo

Antal gange spillet:
12.893.894
Spillet i dag:
2.182
Seneste time:
202

Ludo er et klassisk brætspil for to, tre eller fire spillere. Slå modstanderne hjem med et enkelt slag, og få dine fire brikker sikkert i mål for at vinde. Gå efter sjove nye brikker, rating og ikke mindst endeløs hygge med andre spillere.

Turneringer

  • Standard Ludo

    Krævede spillere før nedtælling: 3
    Deltagere:
    0
    Ludo
    #1639641
  • Kamp Ludo

    Krævede spillere før nedtælling: 3
    Deltagere:
    0
    Ludo
    #1639657
  • Udfordringer

    Read the Memo 276
    Follow the Leader
    Throw the Dice
    New Year 2024
    Pumpkin Season
    Watermelon Season
    Venus
    Primrose
    Active Fun
    Summer Camp
    Go Home
    Goodbye 2021
    Pink October
    Autumn Delight
    Summer Vibes
    G.I. June
    May with the Wind
    Goodbye April
    Birds Chirping
    Frozen Lake
    First Month
    For the holidays
    Complete to Win
    Move your Brick
    Fight Night
    Striking Strategy
    Hold on
    Ludo Income
    Kung Fu Ludo
    Landing Spot
    Winning Strategy
    Crazy Pieces
    Kick it
    Ludo Money
    Running Pieces
    Winning Match
    Crazy for Ludo
    Kick Off
    Gracious Winner
    Home Sweet Home
    Go Home
    Game On
    Ludo Attack

    Medaljer

    Basic
    Basic
    Expert
    Expert
    Jump
    Jump
    Kick It
    Kick It

    Sådan spiller du Ludo Online

    Spillet

    Ludo er et brætspil for 2-4 spillere og et spil der kan nydes af hele familien. Det spilles ved at hver spiller tildeles fire brikker, en terning og ét af fire mulige startområder. Målet er at bringe sine brikker hele spillepladen rundt for at nå frem til målområdet. Spillerne skiftes til at kaste en terning, der afgør hvor langt en brik kan flyttes. Den spiller som først får alle sine brikker i mål vinder spillet.

    Der er to muligheder for at sikre sine brikker mod at blive slået hjem; ved at have brikkerne stående på et globusfelt, eller ved at have to eller flere brikker stående på samme felt. Udover at brikkerne er i sikkerhed, vil en modspillers brik som lander på feltet, selv blive slået hjem. 

    Flytter en spiller sin brik så den lander ovenpå en af modstandernes brikker, så flyttes modstanderens brik hele vejen hjem til sit startområde. Den generelle strategi i spillet er dermed, at forhindre at ens egne brikker slåes hjem, samtidig med at man skal forsøge at lande på modstandernes brikker for at slå dem hjem.

    Vi vil gerne gøre det klart, at alle former for taktisk spil ER TILLADT i ludo og turneringer, og du kan bruge alle sekunderne i spillet til at foretage dit træk.
    Nyd et godt spil Ludo

    Find spil

    Den bedste måde at starte et nyt spil på, er at trykke på "Find spil" og lade spillet finde passende modstandere til dig. På den måde sikrer du dig, at du så vidt muligt får modstandere med en rating tæt på din egen, samt at du kommer hurtigt i gang med at spille.

    Ved find spil vælges det mest populære regelsæt altid.

    Ludo regler

    I stedet for at bruge den populære "Find spil" funktion, så kan du vælge dine egne regler og selv invitere dem du vil spille med, eller søge efter folk der ønsker samme regelsæt.

    Kampludo er en særlig aggressiv variant af Ludo, hvor spillerne er tvunget til at slå modstandernes brikker hjem, så snart det er muligt. Overser man muligheden for at slå en modspillers brik hjem, bliver ens egen brik selv slået hjem.

    Venskabsludo forhindrer spillerne i at slå hinandens brikker hjem. Lander man på en modstanders brik, flyttes brikken et felt fremad, indtil den lander på et frit felt.

    Antal spillere kan indstilles fra 2-4. Dette tal inkluderer eventuelle computer-modstandere.

    Terninger kan være enten Ludo-terning eller almindelig terning. Forskellen er beskrevet nedenfor.

    Inviter-knappen åbner en menu hvor du kan chatte og invitere venner eller robotter til at deltage i dit spil. Spillere med en grøn ludo-brik ud for deres navn er online i Ludo og klar til at spille, mens spillere med en rød ludo-brik ud for deres navn er online i Ludo men allerede i gang med et spille. En lille rød prik ud for en spillers navn betyder at han er offline, mens en grøn prik indikerer at han er online i et andet spil på Komogvind. Du bør derfor altid invitere folk med enten en grøn brik eller en grøn prik ud for deres navn, da der er størst chance for at de har tid til at spille. Der kan også inviteres computer-modstandere.

    Du behøver ikke invitere nogle for at bruge "Vælg regler"-funktionen. Du kan også bare vælge de regler du vil spille med, og trykke på søg-knappen. Er der andre spillere som søger efter et spil med tilsvarende regler, så vil I automatisk blive sat sammen.

    Terning

    Ludo kan spilles med to slags terninger - enten en helt almindelig sekssidet terning, eller den meget populære Ludo-terning.

    Ludo-terningen har seks sider, men øjnene 3 og 5 er udskiftet med globus og stjerne. Slår man globus, må man flytte en brik til det nærmeste globusfelt på spillepladen - også ud fra sit startområde. En sekser giver ligeledes ret til at flytte en brik ud fra startområdet. Slår man en stjerne med terningen, må man flytte en brik frem til det nærmeste stjernefelt - og derfra hoppe videre til det næste. Er en brik for tæt på mål til at kunne få glæde af en globus eller stjerne, kan slaget ikke bruges på den brik. Alle andre kast giver ret til at flytte en brik det antal felter som øjnene viser. Ekstrakast gives ved at slå en globus eller en sekser.

    Almindeliger en sekssidet terning uden stjerne og globus. Med den skal man slå seks, for at flytte en brik ud af startområdet, mens alle andre kast giver ret til at flytte en brik det antal felter øjnene viser. Ekstrakast gives kun når der bliver slået seks

    For begge terninger gælder det, at antallet af ekstrakast er begrænset til ét.

    Spillepladen

    På spillepladen er der flere specielle områder og felter.

    Startområdeter der, hvor de fire brikker starter. For at tage en brik ud af startområdet, skal man slå en globus eller en sekser. Har man alle sine brikker i startområdet, får man op til tre slag med terningen, før turen gives videre.

    Målområdeter hvor de fire brikker skal flyttes hen. Pladen spilles i urets retning. Hver spiller har sit eget målområde, og ingen anden spiller må tage sine brikker derind. For at nå enden af målområdet, så skal det rammes præcist - ellers må man flytte sin brik i den modsatte retning.

    Globus-felterbeskytter brikkerne mod at blive slået hjem. Lander en modspillers brik på en beskyttet brik, bliver den selv slået hjem. Der er dog en undtagelse ved de farvede globusfelter. Eksempelvis er det kun røde brikker som kan være beskyttede på det røde globus felt, uanset antallet af brikker man har på feltet. Har man to brikker stående på modspillerens farvede globus, kan de altså begge blive slået hjem.

    Stjerne-felterfungerer som genveje, der kan bringe brikkerne hurtigere frem til målområdet. Lander en brik på en stjerne må den flyttes frem til den næste stjerne. Er det stjernen foran målområdet der landes på, flyttes brikken direkte i mål.

    Computer-styring, kaffe-pauser og uafgjort

    Brætspil Ludo kan være et langt spil, så nogle gange er der behov for at du kan forlade spillet kortvarigt for f.eks. at hente kaffe eller andet. I den situation kan du trykke på kaffekoppen, og dermed lade computeren tage dine træk for dig, uden at dine modstandere skal vente på dig. Du kan dog maksimalt være under computer-styring i fem minutter, så sørg for at holde dine pause korte.

    Er du inaktiv i længere tid end fem minutter vil du blive fjernet fra spillet, på samme måde som hvis du havde forladt det ved at give op. Computeren vil da overtage styringen med dine brikker, og du vil blive tildelt en straf på 50 felter - det betyder at du sandsynligvis ikke vil kunne vinde spillet, hvis du har forladt det, selvom computeren spiller videre for dig.

    Vinderen er naturligvis den som får alle sine brikker først i mål. De sekundære placeringer afgøres i første omgang af hvor tæt på at vinde spillerne er. I tilfælde af uafgjort, vil en række andre faktorer spille ind: Felter flyttet, straf modtaget, tid under computer-styring og til sidst lodtrækning.

    Poletter

    Når et spil startes oprettes en pulje af poletter - 10.000 per spiller. Puljen fordeles mellem spillerne når spillet er slut. Er der computer-modstandere med i spillet, vil puljen være mindre.

    Rating

    I Ludo fordeles der rating når spillet er slut. Hvordan pointene fordeles afhænger af spillernes indbyrdes ratingforskelle og spillets resultat. Jo bedre en modstander du har slået, jo mere rating får du. Tilsvarende gælder det, at taber du til en modstander med lav rating så taber du også meget rating. For at undgå at brugere med høj rating sætter sig på de øverste pladser for evigt, ved at stoppe med at spille, så falder ens rating automatisk med 1% når man ikke har spillet i 14 dage.

    Ludo historie

    Ludo er et populært brætspil, som spilles af folk i alle aldre. Spillets historie går flere århundreder tilbage og har rødder i forskellige kulturer rundt om i verden.

    Den tidligste form for Ludo kan spores tilbage til det 6. århundrede i Indien, hvor det blev kendt som "Pachisi". Pachisi var et spil, der blev spillet på et krydset bræt med terninger og brikker. Det blev spillet af indiske konger og var en favorit blandt adelen.

    Pachisi blev senere introduceret til den vestlige verden gennem den britiske kolonialisme og blev populært som familiespil i England i det 19. århundrede. Spillet blev kendt som "Ludo" i sin moderne form og var også kendt som "Mennesker Ærgre sig" eller "Mensch Ärgere Dich Nicht" i Tyskland.

    Ludo blev et populært brætspil, der spredte sig globalt og fik forskellige variationer i forskellige lande. Spillets design og regler varierer lidt afhængigt af kultur og udgave, men det generelle koncept og mål forbliver det samme.

    Ludo spilles normalt af 2 til 4 spillere, der bruger et bræt med farvede stier, der danner et kryds. Hver spiller har fire brikker, som starter i deres respektive startområder. Målet er at flytte brikkerne rundt på brættet og bringe dem sikkert til deres endelige destination ved at slå med terningerne.

    Spillerne slår med terningerne og flytter deres brikker det antal felter, der svarer til terningernes værdi. Der er også særlige felter på brættet, som kan påvirke spillet, f.eks. sikre zoner, der beskytter brikkerne mod at blive slået ud af modstanderne, og felter, hvor brikkerne kan ramme hinanden og blive sendt tilbage til start.

    Ludo er et spil, der kombinerer held og strategi. Spillerne skal træffe beslutninger om, hvilke brikker der skal flyttes, og hvordan de bedst udnytter terningekastet til at maksimere deres fremskridt, mens de forsøger at forhindre deres modstandere i at nå målet.

    Ludo er ikke kun sjovt og underholdende, men det fremmer også sociale interaktioner og konkurrenceånd blandt spillerne. Det er et spil, der kan spilles af både børn og voksne, og det er velegnet til familiesammenkomster, spilleaftener eller som en afslappende aktivitet derhjemme.

    Ludos historie vidner om dets evne til at overleve og blomstre gennem generationer og kulturer. Det er en elsket klassiker, som fortsat bringer glæde og fornøjelse til mennesker over hele verden.

    Om Ludo

    Ludo er et spændende brætspil, som bringer familie og venner sammen til en sjov og konkurrencepræget spiloplevelse. Det spilles normalt af 2 til 4 spillere og er kendt for sit farverige bræt og sine karakteristiske brikker.

    Brættet i Ludo består af en firkantet spilleplade, der er opdelt i farvede baner, som repræsenterer hver spillers område. Hver spiller har fire brikker i en bestemt farve, der starter fra deres respektive startområder. Målet er at flytte brikkerne rundt på brættet og få dem sikkert frem til deres endelige destination.

    Spillet begynder med, at hver spiller kaster en terning for at afgøre, hvem der starter. Spilleren med den højeste score får æren af at starte. Derefter går spillet med uret, hvor hver spiller slår med terningerne og flytter sine brikker rundt på brættet.

    Målet er at flytte brikkerne det nøjagtige antal felter i henhold til terningens værdi. Hvis en brik lander på et felt med en modstanders brik, bliver modstanderens brik slået ud og sendt tilbage til start. Men hvis et felt er beskyttet af en egen brik, er det sikkert, og modstanderens brik kan ikke slås ud.

    Spillerne skal planlægge deres træk strategisk og overveje mulige risici og belønninger. Det er vigtigt at finde den rette balance mellem at flytte sine egne brikker fremad og samtidig blokere eller slå modstanderens brikker ud. Heldet spiller også en rolle, da terningekastet afgør, hvor langt og hvor hurtigt brikkerne kan bevæge sig.

    Ludo er ikke kun sjovt, men det fremmer også social interaktion og samarbejde. Det er en god måde at tilbringe tid med familie og venner på og skabe minder og grin undervejs. Spillet er også velegnet til spillere i alle aldre, da det er let at lære og spille.

    Ludo fås i forskellige udgaver og formater, herunder fysiske brætspil, onlineversioner og endda mobilapps. Det giver spillerne mulighed for at nyde spillet på forskellige platforme og tilpasse spillet til deres præferencer.

    Ludo er en tidløs klassiker inden for brætspil og er fortsat et af de mest elskede og spillede spil i verden. Det er et spil, der bringer glæde, latter og spænding til enhver spilleaften eller sammenkomst. Uanset om det spilles som et afslappet tidsfordriv eller som en intens konkurrence, er Ludo en favorit blandt mange spillere.

    Tags:Brætspil, hver spiller vælger, pachisi, Cowrie Shells

    Spil video

    Anmeldelser

    39
    4.3
    Hvad synes du?
    • Hyggeligt og spille kampludo

      Man kan godt blive forfalden til at spille kampludo. Man skal bare sætte god tid af. Det skal ikke være lige til spise eller sovetid så når man ingen af delene. :-)

    • Super Hyggeligt

      Er et mega sjovt spil. Det er hyggeligt når man sidder med sin kaffe :-)

    • Et fantastisk spil:

      Kom og VindIII
      I er for seje...

    • Det er virkelig et godt spil

      Det er virkelig et godt spil

    • fint spillebrædt

      fint spillebrædt, nemt at overskue. dejlige store brikker, specielt god til lidt ældre menneskeer. Held og lykke alle

    • yndlings spil

      Jeg elsker ludo både over computeren og det traditionelle ludo spil. Det er blevet mit yndlings spil :D
      kan klart anbefaledet!

    • elsker det spil

      er et af de bedste spil der findes elsker bare så meget det spil det er sku vildt fedt det her spil
      er et super hyggeligt spil kan få en hel søndag til at gå med ludo

    • Bedste spil.

      Skønt med et spil ludo, uanset om jeg vinder eller taber.

    • hyggeligt spil

      det er en familie spil som alle kan spile

    • ludo

      et dejligt og hyggeligt spil