facebook-pixel

Yatzy

Antal gange spillet:
17.139.368
Spillet i dag:
2.409
Seneste time:
262
Slå dine venner i Yatzy!
Spil med 5 eller 6 terninger. Vent ikke på din tur, bare kast terningerne! Spil mod op til 32 spillere på samme tid, eller konkurrer mod dig selv. Bliv bedre, og tjen trofæer til din trofæsamling.

Turneringer

 • 5 ternings Yatzy

  Krævede spillere før nedtælling: 3
  Deltagere:
  0
  Yatzy
  #1610531
 • 6 ternings Yatzy

  Krævede spillere før nedtælling: 2
  Deltagere:
  1
  Yatzy
  #1610542
 • Udfordringer

  Logical Mind
  Janus
  Independence Day
  Poseidon
  Winter Hibernation
  December Rush
  Festival Season
  Sweet Escape
  Sleeping Mexican
  Winter OL
  Third Season
  Fresh Air
  Indian Summer
  At the Beach
  April Fool
  Third Month
  Almost Over
  For the holidays

  Medaljer

  Basic
  Basic
  Expert
  Expert
  Dice Master
  Dice Master
  Yatzy Godfather
  Yatzy Godfather
  Sapphire
  Sapphire
  Emerald
  Emerald
  Ruby
  Ruby
  Diamond
  Diamond

  Seneste nyt

  Nye medaljer i Yatzy image
  Nye medaljer i Yatzy
  21. Mar, 2024
  Nu hvor Påskeferien nærmer sig, har vi valgt at bringe ekstra glæde til Yatzy spillerne. Fire nye Yatzy-medaljer er blevet introduceret i spillet for at tilføje en ekstra dimension af sjov og konkurrence til ferien. De nye...
  Læs mere

  Sådan spiller du Yatzy

  Spil Yatzy online

  Blandt de mange forskellige terningespil er Yatzy et af de mest populære, som hele familien kan spille med enten 5 eller 6 terninger. Du kaster terningerne og forsøger at få så mange point som muligt. I online Yatzy behøver du ikke en Yatzy-blok, og computeren kaster terningerne - så det er nemt at komme i gang. Velkommen til online Yatzy hos Komogvind.  Yatzy-regler

  Et øje på en terning er lig med et point. Du får point, når du markerer en kombination på spillepladen. De fleste kombinationer giver point afhængigt af, hvor mange øjne terningerne viser, nogle kan give flere point, og der er også mulighed for en bonus.

  Hver spiller har tre kast i hver runde, før de markerer en kombination og går videre til næste spiller. Efter hvert kast kan du vælge, hvilke terninger du vil beholde, og hvilke du vil kaste igen. Klik på terningerne for at holde dem. Når du er tilfreds med resultatet, eller når de tre kast er brugt, vælger du på spillearket, hvilken kombination terningerne skal gå til. Værdien af kombinationen skrives automatisk ind i tabellen, og når spillet er slut, er vinderen den, der har flest point. Vi vil gerne gøre det klart, at alle former for taktisk spil er TILLADT i Yatzy og i turneringer. Negative kommentarer til andre spillere på grund af deres spillestil vil blive betragtet som chikane, og den, der forårsager forstyrrelsen, vil blive fjernet fra spillet uden varsel.

  Spiltyper og tid

  Du kan kaste fem eller seks terninger i Yatzy. Med 5 terninger er der 15 forskellige kombinationer, og med 6 terninger er der 20.

  Der er 3 forskellige tidsindstillinger at vælge imellem. Rød, gul og grøn. Det røde ur betyder, at spillet går hurtigt, og at der ikke er tid til at drikke kaffe. Hvis du vælger den grønne indstilling, har du masser af tid til at tænke på taktik, men du kan blive nødt til at vente på dine modstandere. Gul er en fin mellemting.


  Vælg et bord med en tidsindstilling, der passer til, hvordan du vil spille.
  Hvis du ofte ikke har tid til at fylde alle dine rækker, skal du sigte efter at spille på borde med grønne eller måske gule ure. Hvis du derimod sidder og venter på, at andre brugere bliver færdige, skal du gå efter de røde eller gule ure.


  Hvis du forlader et spil, før runden er færdig, bliver du ikke straffet. Men hvis du ikke spiller færdig, markerer vi resten af dit spilark med et 0, hvilket kan betyde, at du mister din rating. Men hvis du er færdig med at spille, kan du sagtens gå og sætte dig ved et andet bord. Du vil automatisk modtage en rating baseret på din position ved rundens afslutning. Uanset om du ser resultatskærmen eller ej.


  Kombinationer

  Afhængigt af om du spiller med 5 eller 6 terninger i dette terningespil, er der nogle kombinationer, der er værd at kende godt.


  5 Terninger

  Et par - to ens

  To par - to + to ens

  Tre ens

  Fire ens

  Fuldt hus - tre + to ens

  Lille straight - 1-2-3-4-5, en af hver slags

  Stor straight - 2-3-4-5-6, en af hver slags

  Chance - frit valg

  Yatzy - fem af en slags


  6 terninger

  3 par - to + to + to af en slags

  2x3 af en slags - tre + tre af en slags

  Big House - tre + to af en slags

  Royal - 1-2-3-4-5-6, en af hver slags. Giver 30 point

  Yatzy - seks ens


  Bonus

  Ud over pointene fra ovenstående kombinationer er der 50 bonuspoint, som kan vindes én gang ved at udfylde den øverste del af spillepladen og opnå en samlet værdi på 63 point (5 terninger) eller 84 point (6 terninger).

  Tie Score

  Hvis flere spillere har samme score, kan den ene stadig slå den anden. Rækkefølgen af højeste placering beregnes som følger:


  1. Højeste Yatzy (hvis nogen)

  2. Laveste antal anvendte terningkast

  3. Kortest tidsforbrug


  Taktik

  Brug dine re-rolls med omtanke! Den vigtigste del af Yatzy-spillet er at kaste igen. I hver af dine runder skal du tænke på alle mulige kombinationer og beslutte dig for, hvilken af dine terninger du vil slå igen.

  Undgå "0"! Hver gang du ikke kan udfylde et felt, skal du skrive "0" point i et af felterne. Du bør forsøge at undgå dette scenarie for enhver pris. Men hvis du er i den situation, så start med at krydse otterne, så toerne osv. Start aldrig med sekserne eller den nederste sektion.

  Glem ikke den øverste sektion! Hvis du får 63 eller flere i den øverste sektion, får du 35 ekstra point til sidst. Og de 35 kan gøre en kæmpe forskel!

  Sigt efter at slå Yatzy! Det giver 50 point!

  Star Jackpot

  Når du spiller Yatzy, vokser Star Jackpot automatisk. Jo flere spillere der er ved et bord, jo hurtigere vokser jackpotten. Jackpotten udbetales til den eller de brugere, der scorer nok point, nemlig 330 point (5 terninger) og 450 point (6 terninger). Hvis flere spillere scorer nok point, deler de jackpotten.

  Ekstra funktioner

  For at hjælpe den erfarne bruger er der et par ekstra funktioner i Yatzy.
  Hold flere terninger: Højreklik (langt tryk, hvis du spiller på mobil/tablet) på en terning for at holde alle terninger af den slags.
  Fremhæv modstandere: Du kan klikke på dine modstanderes navne i scorelisten for at få deres score specificeret og vist ved siden af din score.
  Watch: Hvis du spiller i et rum, men bare gerne vil se på, kan du klikke på øjenknappen i sidemenuen. Det vil automatisk gøre dig til tilskuer i næste runde i stedet for spiller.


  Trofæer

  Hvis du er dygtig og heldig, kan du samle trofæer i Yatzy som belønning for godt spil. Du kan finde din trofæsamling via forsiden og medaljeikonet nederst til højre. Nogle trofæer kan være meget svære at opnå.

  Rating

  Hvis du spiller og vinder et spil med mange spillere, vil du naturligvis vinde mere rating, end hvis du kun vinder et spil med få spillere. Hvis du har en rating på over 2000 og har været inaktiv i længere tid, kan du risikere at få fratrukket din rating. Det kan du undgå, hvis du er aktiv i spillet en gang imellem.


  Yatzy historie

  Yatzy er et populært terningespil, der blev skabt i begyndelsen af det 20. århundrede. Spillets historie kan spores tilbage til forskellige tidlige terningespil, der blev spillet i forskellige kulturer.

  Tidlige former for terningespil går tilbage til antikken, hvor terninger blev brugt som spilleredskaber i forskellige civilisationer som det gamle Rom og Kina. Disse tidlige spil var ofte baseret på held og var en form for underholdning og gambling.

  Yatzy, som vi kender det i dag, blev skabt af en canadisk spiludvikler ved navn Edwin S. Lowe i 1956. Lowe havde allerede med succes introduceret terningespillet "Yahtzee" i USA tidligere, og han opdagede så, at der allerede fandtes en lignende version af spillet i Danmark ved navn Yahtzee.

  Lowe købte rettighederne til det danske spil og ændrede navnet til "Yahtzee". Han tilpassede og forfinede også reglerne og det pointsystem, der blev brugt i spillet. Yatzy blev hurtigt populært i USA og blev et af de mest populære terningespil i verden.

  Yatzy spilles normalt med fem terninger og en scoringsblok, hvor spillerne skal gennemføre forskellige kombinationer af terningerne for at få point. Hver spiller har mulighed for at kaste terningerne op til tre gange pr. tur og vælge, hvilke terninger der skal gemmes mellem kastene. Efter det tredje kast skal spilleren vælge en kombination og placere pointene på scoringsblokken.

  Målet med spillet er at score så mange point som muligt ved at opnå høje kombinationer, såsom par, trillinger, fuldt hus, lige tal osv. Spilleren med den højeste samlede score ved spillets afslutning vinder.

  Yatzy er et spil, der kombinerer held og strategi. Spillerne skal beslutte, hvilke terninger de vil gemme, og hvilke kombinationer de vil satse på for at maksimere deres point. Spillet kan spilles af alle aldre og er en populær aktivitet blandt familie og venner.

  Yatzy har også inspireret til mange variationer og udvidelser af spillet, herunder forskellige regelsæt og temaer. Det er blevet tilgængeligt som et fysisk brætspil, et computerspil og som en mobilapp, der giver spillerne mulighed for at nyde spillet på forskellige platforme.

  Historien om Yatzy er en historie om et spil, der har formået at bevare sin popularitet gennem årtier og fortsat er et sjovt og underholdende spil, der bringer folk sammen om et terningkast.

  Generelt om Yatzy

  Yatzy er et spændende terningspil, der udfordrer spillernes evner til at kaste med terninger og træffe strategiske beslutninger. Det spilles normalt med fem terninger og en scoringsblok, og målet er at opnå den højeste score ved at få forskellige terningekombinationer.

  Hver spiller har en tur til at slå med terningerne op til tre gange. Efter hvert kast kan spilleren vælge at gemme nogle terninger og kaste de resterende igen for at forsøge at opnå den ønskede kombination. Efter det tredje kast skal spilleren vælge en kombination, som han eller hun vil score, og notere pointene på sin pointtavle.

  Der er i alt 13 kombinationer, som spillerne kan vælge at score på deres pointtavle. De omfatter par, to par, tre ens, fire ens, fuldt hus, lille straight (1-2-3-4-5), stor straight (2-3-4-5-6), chance og yatzy (fem ens). Hver kombination har sin egen pointværdi, og nogle kombinationer kræver, at man opnår bestemte terningkombinationer, mens andre giver point for summen af alle terningerne.

  Strategien i Yatzy er at bedømme, hvornår det er bedst at beholde terningerne, og hvornår man skal forsøge at opnå en bestemt kombination. Nogle kombinationer giver flere point end andre, men kræver mere held. Det handler om at finde den rette balance mellem at score store point og at sikre sig en score, selv når terningerne ikke ruller som planlagt.

  Yatzy kan spilles af spillere i alle aldre og er en favorit blandt familie og venner. Det er både sjovt og spændende, da hver tur giver nye muligheder og udfordringer. Der er også et konkurrenceelement, da spillerne kan sammenligne deres resultater og forsøge at opnå den højeste samlede score.

  Yatzy har bevaret sin popularitet gennem årtier og fås i forskellige formater, herunder fysiske brætspil, onlineversioner og mobilapps. Det er en perfekt aktivitet til sociale sammenkomster, spilleaftener eller endda som et afslappende tidsfordriv derhjemme.

  Yatzy er et spil, der kombinerer held og strategi på en sjov og engagerende måde. Det er en klassiker inden for terningespil og fortsætter med at underholde og udfordre spillere over hele verden.

  Spil video

  Anmeldelser

  29
  4.2
  Hvad synes du?
  • hyggeligt spil

   rigtig hyggeligt tidsfordriv,:)

  • hygge spil

   jeg kan godt li st spille herinde for der er altid nogen at hygge med tak for det hilsen morkaren39

  • Tilfreds

   Hyggen spreder sig og så er man fanget :)

  • Hyggeligt spil, med dejligt me

   Hyggeligt spil, med dejligt meget modstand. Man glemmer tid og sted,, og kan sidde i timevis og glæde sig over sine sejre.

  • Hyggeligt!

   Hyggespil med både 5 og 6 terninger.
   Forskellige tider så hvis man er den hurtige eller den langsomme, så er der en plads til alle :)

  • Ren hygge

   det er ren hygge at spille yatzy her på kov når nætterne bliver for lange. Nyder at man kan stifte nye bekendskaber og få sig et godt grin.

  • Sjovt spil

   Et sjovt terningespil, hvor man kan vælge imellem 3 hastigheder og om det skal være med 5 eller 6 terninger.

  • Fedt spil.

   Underholdende spil. Desuden fedt at få nye bekendtskaber herinde. Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med det, så se at komme i gang. Det er meget vanedannende.

  • Hyggeligt spil

   Dejligt hyggeligt spil, og så det spændende også, som jeg sagtens kan anbefale til alle at spille.....

  • dejligt og afslappende spil

   dejligt og afslappende spil hvor man kan hyggesnakke med de andre spillere selv om man ikke spiller i samme rum