facebook-pixel

Yatzy

Antal gange spillet: 16.952.594
Spillet i dag: 2.242
Seneste time: 244
Slå dine venner i Yatzy! Spil med 5 eller 6 terninger. Du skal ikke vente på det bliver din tur, du slår bare løs med terningerne! Spil mod op til 32 spillere på samme tid, eller dyst mod dig selv. Bliv bedre og opnå trofæer til din trofæsamling.

Seneste nyt

Nye medaljer i Yatzy image
Nye medaljer i Yatzy
21. Mar, 2024
Nu hvor Påskeferien nærmer sig, har vi valgt at bringe ekstra glæde til Yatzy spillerne. Fire nye Yatzy-medaljer er blevet introduceret i spillet for at tilføje en ekstra dimension af sjov og konkurrence til ferien. De nye...
Læs mere

Turneringer

 • 5 ternings Yatzy

  Krævede spillere før nedtælling: 3
  Deltagere:
  0
  Yatzy
  #1588688
 • 6 ternings Yatzy

  Krævede spillere før nedtælling: 3
  Deltagere:
  0
  Yatzy
  #1588700
 • Udfordringer

  Logical Mind
  Janus
  Independence Day
  Poseidon
  Winter Hibernation
  December Rush
  Festival Season
  Sweet Escape
  Sleeping Mexican
  Winter OL
  Third Season
  Fresh Air
  Indian Summer
  At the Beach
  April Fool
  Third Month
  Almost Over
  For the holidays

  Medaljer

  Basic
  Basic
  Expert
  Expert
  Dice Master
  Dice Master
  Yatzy Godfather
  Yatzy Godfather
  Sapphire
  Sapphire
  Emerald
  Emerald
  Ruby
  Ruby
  Diamond
  Diamond

  Sådan spiller du Yatzy

  Spil Yatzy online

  Blandt de mange forskellige terningespil er yatzy et af de mest populære, som hele familien kan spille, hvor man spiller med enten 5 eller 6 terninger. Du slår med terningerne og skal forsøge at få så mange point som muligt. I online Yatzy behøver du ingen yatzy blok, og computeren kaster terningerne - så det er nemt at komme i gang. Velkommen til yatzy online hos Komogvind.  Yatzy Regler

  Et øje på én terning er lig med ét point. Point opnås, når du markerer en kombination på spillearket. De fleste kombinationer giver point alt efter hvor mange øjne terningerne viser, enkelte kan give mere og der er også mulighed for en bonus.

  Hver spiller har tre kast i hver runde før der skal markeres en kombination før turen går videre til næste spiller. Efter hvert kast kan man vælge, hvilke terninger der skal holdes og hvilke der skal kastes igen. For at holde ens terning klikker man på den. Når man er tilfreds med udfaldet eller når de tre kast er brugt, vælger man på spillearket, hvilken kombination terningerne skal gå til. Værdien af kombinationen skrives i skemaet automatisk og når spillet er slut er vinderen den, som har flest point. Vi vil gerne gøre det klart, at alle typer af taktisk spil ER TILLADT i Yatzy og turneringer. Negative kommentarer vedrørende andre spillere baseret på deres spillestil betragtes som chikane, og anstifteren bag urolighederne vil blive fjernet fra spillet uden varsel.

  Spiltyper og tid

  Du kan slå med fem terninger eller seks terninger i yatzy. Med 5 terninger er der 15 forskellige kombinationer der skal indtastes, med 6 terninger er det 20.

  Der er 3 forskellige tidsindstillinger at vælge i mellem. Rød, gul og grøn. Det røde ur betyder at spillet er hurtigt, her er der ikke tid til at drikke kaffe. Vælger du derimod grøn indstilling, har du god tid til at tænke over taktikken, men her kan det så være, du kommer til at vente på dine modstandere. Gul er en fin mellemting.


  Vælg et bord med en tidsindstilling der passer til, hvordan du har lyst til at spille.
  Hvis du ofte ikke når at udfylde alle dine rækker, skal du gå efter at spille på borde med grønne eller måske gule ure. Sidder du modsat og venter på andre brugere bliver færdig, kan du med fordel gå efter de røde ure eller gule ure.


  Forlader du et spil inden runden er færdig, bliver du ikke straffet. Men er du ikke færdig med at spille, markerer vi resten af dit spilleark med 0, og det kan betyde du ender med at tabe rating. Er du derimod færdig med at spille, kan du sagtens forlade og deltage på et andet bord. Du modtager rating helt automatisk ud fra den placering du ender med, når runden er slut. Uanset om du ser resultatskærmen eller ej.


  Kombinationer

  Alt afhængig af om du spiller med 5 eller 6 terninger i dette terningspil, er der nogle kombinationer, der er værd at kende godt.


  5 Terninger

  Et par - to ens

  To par - to + to ens

  Tre ens

  Fire ens

  Fuldt hus - tre + to ens

  Lille straight - 1-2-3-4-5, én af hver slags

  Stor straight - 2-3-4-5-6, én af hver slags

  Chance - frit valg

  Yatzy - fem ens


  6 Terninger

  3 par - to + to + to ens

  2x3 ens - tre + tre ens

  Stort Hus - tre + to ens

  Royal - 1-2-3-4-5-6, én af hver slags. Giver 30 point

  Yatzy - seks ens


  Bonus

  Udover pointene fra førnævnte kombinationer er der 50 bonuspoint, som kan vindes én gang ved at udfylde den øverste del af spillearket og i den opnå en samlet værdi på henholdsvis 63 point (5 terninger) eller 84 point (6 terninger).

  Uafgjort Score

  Hvis flere spillere har fået samme score, kan den ene stadig vinde over den anden. Rækkefølgen for højest placering bliver nemlig udregnet på følgende måde:


  1. Højeste yatzy (hvis nogen)

  2. Laveste antal rul med terningerne brugt

  3. Korteste tid brugt


  Taktik

  Brug dine re-rolls klogt! Hoveddelen af spillet Yatzy er om rullende. I hver af dine sving skal du tænke over alle mulige kombinationer og beslutte klogt, hvilke af dine terninger du gerne vil rulle om.

  Undgå “0”! Hver gang du ikke kan udfylde nogen boks, skal du skrive “0” point i en af felterne. Du skal prøve at undgå dette scenario til enhver pris. Men hvis du er i denne position, skal du begynde med at krydse “etterne”, derefter “toerne” osv. Start aldrig med “seksere” -boksen eller det nederste afsnit.

  Glem ikke den øverste sektion! Hvis du får 63 eller flere i den øverste sektion, får du 35 ekstra point i slutningen. Og disse 35 kan gøre en enorm forskel!

  Gå efter at slå Yatzy! Det giver 50 points!

  Star Jackpot

  Når der spilles yatzy tæller Star Jackpotten automatisk op. Jo flere spillere der er ved et bord, jo hurtigere tæller jackpotten op. Jackpotten bliver udbetalt til den eller de brugere der scorer nok point, nemlig 330 point (5 terninger) og 450 point (6 terninger). Får flere spillere nok point, deler de jackpotten.

  Ekstra funktioner

  For at hjælpe den erfarne bruger, er der et par ekstra funktioner i Yatzy.
  Hold flere terninger: Højreklik (langt tryk hvis du spiller på mobil/tablet) på en terning for at holde alle terninger af den slags.
  Fremhæv modspillere: Du kan klikke på dine modstanderes navne på scorelisten for at få deres score udspecificeret og vist ved siden af din score.
  Se på: Hvis du spiller i et rum men gerne vil nøjes med at se på, kan du klikke på øjet-knappen i sidemenuen. Så er du automatisk tilskuere i næste runde i stedet for at spille med.


  Trofæer

  Er du dygtig og heldig, kan du I Yatzy samle trofæer, som belønning for godt spil. Du finder din trofæsamling via forsiden og medalje ikonet nederst til højre. Nogle trofæer kan være meget svære at opnå.

  Rating

  Spiller og vinder du et spil med rigtig mange spillere vinder du naturligvis mere rating, end hvis du kun vinder et spil med få deltagere. Har du rating over 2000 og i en længere periode har været inaktiv, kan du risikere at få fratrukket lidt rating. Dette kan du undgå hvis du er aktiv i spillet af og til.


  Yatzy historie

  Yatzy er et populært terningspil, der blev skabt i begyndelsen af det 20. århundrede. Spillets historie kan spores tilbage til forskellige tidlige terningspil, der blev spillet i forskellige kulturer. Tidlige former for terningspil går tilbage til antikken, hvor terninger blev brugt som spilredskaber i forskellige civilisationer som det gamle Rom og Kina. Disse tidlige spil var ofte baseret på held og var en form for underholdning og gambling. Yatzy, som vi kender det i dag, blev skabt af en canadisk spiludvikler ved navn Edwin S. Lowe i 1956. Lowe havde allerede haft succes med at introducere terningspillet "Yahtzee" i USA tidligere, og han opdagede derefter, at der allerede eksisterede en lignende version af spillet i Danmark, der blev kaldt Yatzy. Lowe købte rettighederne til det danske spil og ændrede navnet til "Yatzy". Han tilpassede og raffinerede også reglerne og det pointsystem, der bruges i spillet. Yatzy blev hurtigt populært i USA og blev en af de mest populære terningspil i verden. Spillet Yatzy spilles normalt med fem terninger og en scoreblok, hvor spillerne skal udfylde forskellige kombinationer af terningerne for at opnå point. Hver spiller har mulighed for at kaste terningerne op til tre gange pr. tur og vælge, hvilke terninger der skal gemmes mellem kastene. Efter den tredje kast skal spilleren vælge en kombination og placere pointene på scoreblokken. Målet med spillet er at opnå så mange point som muligt ved at opnå høje kombinationer, såsom par, trilling, fuldt hus, lige tal, osv. Spilleren med den højeste samlede score ved slutningen af spillet vinder. Yatzy er et spil, der kombinerer held og strategi. Spillerne skal træffe beslutninger om, hvilke terninger de skal gemme og hvilke kombinationer de skal satse på for at maksimere deres point. Spillet kan spilles af alle aldre og er en populær aktivitet blandt familie og venner. Yatzy har også inspireret mange variationer og udvidelser af spillet, herunder forskellige regelsæt og temaer. Det er blevet tilgængeligt som et fysisk brætspil, et computerspil og som en mobilapp, der giver spillere mulighed for at nyde spillet på forskellige platforme. Yatzy's historie er en historie om et spil, der har formået at bevare sin popularitet gennem årtier og fortsætter med at være et sjovt og underholdende spil, der bringer mennesker sammen omkring et terningekast.

  Generelt om Yatzy

  Yatzy er et spændende terningspil, der udfordrer spillernes evner til at rulle terningerne og tage strategiske beslutninger. Det spilles normalt med fem terninger og en scoreblok, og målet er at opnå den højeste score ved at opnå forskellige terningkombinationer. Hver spiller har sin tur til at kaste terningerne op til tre gange. Efter hvert kast kan spilleren vælge at gemme nogle terninger og kaste de resterende igen for at forsøge at opnå den ønskede kombination. Efter den tredje kast skal spilleren vælge en kombination at score og registrere pointene på scoreblokken. Der er i alt 13 kombinationer, som spillerne kan vælge at score på deres scoreblok. Disse inkluderer par, to par, tre ens, fire ens, fuldt hus, lille straight (1-2-3-4-5), stor straight (2-3-4-5-6), chance og Yatzy (fem ens). Hver kombination har sin egen pointsværdi, og nogle kombinationer kræver at opnå visse terningkombinationer, mens andre giver point for summen af alle terningerne. Strategien i Yatzy består i at vurdere, hvornår det er bedst at beholde terninger og hvornår man skal forsøge at opnå en bestemt kombination. Nogle kombinationer giver højere point end andre, men kræver samtidig mere held. Det handler om at finde den rette balance mellem at opnå store point og sikre sig en score, selv når terningerne ikke ruller efter planen. Yatzy kan spilles af spillere i alle aldre og er en favorit blandt familie og venner. Det tilbyder både sjov og spænding, da hver tur byder på nye muligheder og udfordringer. Der er også en konkurrenceelement, da spillere kan sammenligne deres resultater og forsøge at opnå den højeste samlede score. Yatzy har bevaret sin popularitet gennem årtier og er tilgængeligt i forskellige formater, herunder fysiske brætspil, online versioner og mobilapps. Det er en perfekt aktivitet til sociale sammenkomster, spilaftener eller endda som en afslappende tidsfordriv derhjemme. Yatzy er et spil, der kombinerer held og strategi på en sjov og engagerende måde. Det er en klassiker inden for terningspil og fortsætter med at underholde og udfordre spillere verden over.

  Spil video

  Anmeldelser

  11
  4.2
  Hvad synes du?
  • hyggeligt spil

   rigtig hyggeligt tidsfordriv,:)

  • hygge spil

   jeg kan godt li st spille herinde for der er altid nogen at hygge med tak for det hilsen morkaren39

  • Tilfreds

   Hyggen spreder sig og så er man fanget :)

  • Hyggeligt spil, med dejligt me

   Hyggeligt spil, med dejligt meget modstand. Man glemmer tid og sted,, og kan sidde i timevis og glæde sig over sine sejre.

  • Hyggeligt!

   Hyggespil med både 5 og 6 terninger.
   Forskellige tider så hvis man er den hurtige eller den langsomme, så er der en plads til alle :)

  • Ren hygge

   det er ren hygge at spille yatzy her på kov når nætterne bliver for lange. Nyder at man kan stifte nye bekendskaber og få sig et godt grin.

  • Sjovt spil

   Et sjovt terningespil, hvor man kan vælge imellem 3 hastigheder og om det skal være med 5 eller 6 terninger.

  • Fedt spil.

   Underholdende spil. Desuden fedt at få nye bekendtskaber herinde. Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med det, så se at komme i gang. Det er meget vanedannende.

  • Hyggeligt spil

   Dejligt hyggeligt spil, og så det spændende også, som jeg sagtens kan anbefale til alle at spille.....

  • dejligt og afslappende spil

   dejligt og afslappende spil hvor man kan hyggesnakke med de andre spillere selv om man ikke spiller i samme rum