facebook-pixel
132

Mahjong 3

Spil

Mahjong er en populær kinesisk kabale. Mahjong er nemt at lære, men kræver gode færdigheder at mestre. Vores version af Mahjong er grafisk flot og indeholder tusindvis af baner du kan spille for uendelig underholdning. Derudover indeholder vores Mahjong specielle brikker og der er mulighed for at gå på stjernejagt.

Du kan også bygge dine egne baner og dele dem med dine venner.

Udfordringer

Time after Time
Time after Time
New year 2024
New Year 2024
Late Summer
Late Summer
Daffodil
Daffodil
Active Fun
Active Fun
Missing You
Missing You
Matching Symbols
Matching Symbols
Christmas Time
Christmas Time
Autumn Delight
Autumn Delight
Hot Breeze
Summer Vibes
See you!
Goodbye April
It's Cold Outside
First Month
30
Chinese Game
Ho ho ho
For the holidays
20
Removing Tiles
15
Matching Images
300
Spot the Bricks
10
MayJong
500
Matching Game
1
Sticky Tiles
500
Pair Despair
1
Shining Tile
15
Silver Line
350
Oriental Ways
10
Golden Days
250
Jong Pair
7
Plenty of Gold
150
Autumn Tiles
15
Indian Summer
1
Precious
5
Golden Days
50
Winter Tiles
300
Elimination Process
20000
Remove 2 Win
5
Mahjong Gems
30
Tinkle Winkle
2000
Removing Items
2
Precious Stones
400
Cool Mahjong
500
Mahjong Jungle
5
Bronze Tiles
10
Mahjong Tiles
10
Spring Mahjong
25
Mahjong Stars
10
Magic Mahjong
10000
Mahjong Tokens
20
Silver Stars
30000
Tiles & Tokens
10
10 x Bronze
15
Chinese Solitaire
20
Brick by Brick
15
Mah Jong
1000
Mahjong Master

Medaljer

Basic
Basic
Expert
Expert
Dragon Master
Dragon Master
Great Emperor
Great Emperor
Sapphire
Sapphire
Emerald
Emerald
Ruby
Ruby
Diamond
Diamond

Sådan spiller du Mahjong

Mahjong 3 er en ny og flot version af den populære kinesiske kabale. I dette kabale spil er der endnu flere baner, specielle brikker og stjerner som man kan samle på. Her hos komogvind kan du spille Mahjong gratis online.

Mahjong 3 logo Regler Spillefladen Stjerner & Bland Hjælpefunktion Brikkerne Taktik Specielle brikker Banebygger

Regler

Online Mahjong Solitaire er nemt at lære og er en kendt kinesisk kabale som du kan spille gratis her hos komogvind, free mahjong kræver gode færdigheder at mestre. Et Mahjong kabalespil består af et mønster og brikker (normalt 144 brikker). Man fjerner ét sæt matchende og identiske brikker ad gangen. Derved åbner man op for at kunne bruge de brikker, som ligger under eller bagved. Hvis en brik skal ligge fri, kræver det to simple ting. Der må ikke ligge en brik ovenpå, og minimum én af de lange sider skal være helt fri. Se følgende eksempler:

Direkte blokering

En brik under en anden brik er ikke fri og kan derfor ikke vælges.


Sideblokering

En brik skal have mindst én lang side helt fri for at kunne vælges.

Én side skal være helt fri

Disse to brikker i midten kan ikke vælges, da de kun har halvdelen af deres lange sider fri. For at vælge dem, skal mindst én af de to yderste brikker først fjernes.

Brikkers forside skal være helt fri.

I dette eksempel blokerer de 2 øverste brikker for de 3 nederste. En briks forside skal være helt fri for at den skal kunne vælges.

Prøvebaner

Hvis du endnu ikke har spillet spillets prøvebaner igennem, kan du tilgå dem ved at trykke på ”?” på forsiden i spillet. De kan hjælpe med at forstå de helt simple regler.

Spillefladen

Gennemgang af spillefladen
 • 1: Banens brikker. Brikkerne kan have mange forskellige billeder og symboler.
 • 2: Blandeknap & stjerner (nuværende stjerner)
 • 3: Ledige par (antal ledige par som kan fjernes)
 • 4: Guldsamler (samler guld, sølv og bronze op. Giver Bonusspin når den er fuld)
 • 5: Pauseknap/Sidemenu (i sidemenuen har du adgang til at genstarte, skifte temaet på Mahjong brikkerne og slå hints fra)

Stjerner & Bland

I Mahjong 3 kan du blande banens brikker igen og igen. De første 3 gange du gør dette, bliver belønningen for at gennemføre banen én stjerne mindre. Dvs. hvis du har blandet Mahjong brikkerne 2 gange og så gennemfører, modtager du 1 stjerne til din samling. Du kan selvfølgelig bare spille banen igen og se om det lykkedes dig at få alle 3 stjerner denne gang.

Hjælpefunktion

Hvis du ikke har fjernet nogle par i et stykke tid, vil en hjælpefunktion fremhæve nogle frie par du kan vælge at fjerne. Hvis du ikke ønsker at se denne hjælp kan den slås fra i sidemenuen.

Brikkerne

Den originale kinesiske kabale har nogle forskellige tegnsæt der bruges til at beskrive brikkerne.

Bambusbrikker


Der er 4 af hver bambusbrik i en normal Mahjong bane. Bambusbrikkerne, står traditionelt for kobbermønter på en snor.

Karakterbrikkerne


Der er 4 af hver karakterbrik i en normal Mahjong bane. Karakterbrikkerne viser tallene 1-9 på traditionelt kinesisk. Den røde karakter for neden står for 10.000.

Cirkelbrikkerne


Der er 4 af hver cirkelbrik i en normal Mahjong bane. Cirkelbrikkerne symboliserer traditionelt kobbermønter.

De fire vinde


Der er 4 af hver vindbrik i en normal Mahjong bane. Vindbrikkerne repræsenterer de fire retninger på kompasset. Nord(N), Syd(S), Øst(E) og Vest(W).

Dragebrikkerne


Der er 3 forskellige dragebrikker, og 4 af hver i en normal Mahjong bane. Dragebrikkerne symbolisere de 3 farvede drager, grøn, rød og hvid.

Blomsterbrikkerne


Der er fire af én blomsterbrik i en normal Mahjong bane. Blomsterbrikkerne repræsenterer de fire noble mænd i den kinesisk kunst. Kirsebær, orkidé, krysantemum og bambus.

Sæsonbrikkerne


Der er fire af én sæsonbrik i en normal Mahjong bane. Sæsonbrikkerne viser de fire årstider forår, sommer, efterår og vinter. Disse brikker har også deres tilsvarende kinesiske tegn for årstiden, farvet med rødt i øverste højre hjørne.

Taktik

I takt med at banerne bliver sværere og sværere, bliver det også nødvendigt at bruge lidt taktik for at få alle 3 stjerner. Helt grundlæggende gælder det altid om at fjerne brikker, så der åbnes for muligheder for at fjerne flere par fremfor at fjerne nogen der ikke giver flere muligheder.

Et godt match

To brikker der begge åbner op for andre brikker under eller bagved sig, er et perfekt match.

Et okay match

Hvis det er nødvendigt at matche en brik der er fokus på, med en brik der ikke åbner banen yderligere op, må man jo gøre det. Men det bør kun være når man ikke har andre muligheder.

Et dårligt match

Brikker der ligger helt frit uden at låse for andre brikker, eller kun låser for en enkelt anden brik, er ikke gode brikker at matche med hinanden. Hvis man nøjes med at matche disse brikker, ender man hurtigt med ikke at have flere frie par tilbage.

Taktik eksempler

En svær bane hvor det er vigtigt at fokusere på den midterste lange gruppe.


En bane hvor fokus skal være på tårnene med 4 brikker i højden, samt de aflange elementer som låser nogle af brikkerne.


En meget svær bane hvor man skal have fokus på den øverste lange række, og på samme tid åbne de tre søjler op ved at fjerne den øverste brik.


En bane hvor man igen skal fokusere på den miderste lange gruppe. Rigtig mange af de omkringliggende brikker bør man kun matche med hvis det er absolut nødvendigt.


Igen er det tydeligt. Her skal fokus være på de nederste lange grupperinger. Andre brikker der ligger helt frie bør man gemme til sidste fase i spille, hvis det er muligt.


I denne bane bør hovedfokus være på de brikker der blokere for andre, når man først har fået åbnet den op, skal fokus være spredt over hele banen.


Specielle brikker

Nogle gange kan man være heldig at finde en lidt speciel brik. Samler du brikker af guld, sølv eller bronze, fylder du den gule bar i toppen af spillet op. Når denne er helt fyldt får du et bonus spin. Der findes andre specielle brikker i spillet som er endnu mere sjældne, nemlig ædelsten. Du er du ikke i tvivl når du støder på en ædelsten og nogle er mere sjældne end andre. Nogle ædelsten findes kun i de svære baner og andre i de lette. Samler du en ædelsten modtager du oven i købet en ekstra guldstjerne til din samling. Du kan få 3 guldstjerner i alt for hver farve ædelsten du finder. Du kan se alle de ædelsten du har fundet under trofærum på forsiden.


Banebygger

I vores gratis spil Mahjong 3 er det også muligt at bygge sine egne mahjong baner, samt spille dine venners baner. Du finder alt dette på spillets forside under "brugerbaner". Hvis du laver en god bane er der en chance for den bliver udgivet i en ny bog, så alle får chancen for at spille den. I så fald vil du blive belønnet med poletter og dit brugernavn vil fremgå som byggeren af banen.


Hvad er en god bane?

Når du bygger en bane i vores udgave af Mahjong games Classic, bør du tænke på 2 ting: sværhedsgraden og banens udseende. Svære baner er meget kompakte og har ofte ikke mange huller, hvorimod en nem bane har mange frie brikker. Disse elementer kan også sagtens kombineres, så man får en mere interessant bane. Dernæst er det selvfølgelig også vigtigt at banen er flot visuelt. Ligner den noget bestemt eller har den nogle flotte figurer? Hvis du bygger banen alt for stor med brikkerne meget spredt, vil brikkerne være meget små når den skal spilles, hvilket ikke er optimalt. Undgå også at kopiere en bane der allerede er udgivet eller er fra Mahjong 2 eller som er blevet lavet af en anden bruger. Kopibaner vil aldrig blive udgivet. Originalitet betaler sig. Som tommelfingerregel er en kompakt, flot og original bane uanset sværhedsgrad en rigtig god bane. Held og lykke med banebyggeren.

Mahjong historie

Mahjongs historie er rig på kulturelle indflydelser og udvikling over tid. Selvom præcis oprindelse og udvikling af spillet er vanskelig at fastslå på grund af manglen på præcise dokumenter og kilder, er der nogle teorier og historiske sammenhænge, der giver indsigt i dets historie. Mahjong classic stammer fra Kina og blev sandsynligvis udviklet i det 19. århundrede under Qing-dynastiet. Det menes at have sine rødder i forskellige kinesiske kort- og dominospil, der har eksisteret i århundreder. Nogle af disse tidlige spil omfattede spillekort og dominobrikker med symboler og tegn. Den første form for Mahjong blev spillet af den kinesiske adel og blev senere populært blandt det brede befolkningsskikt. Oprindeligt blev spillet spillet med et sæt på 136 brikker, og det antages, at de ekstra brikker blev tilføjet senere for at øge spillets kompleksitet og strategiske elementer. I begyndelsen af det 20. århundrede blev Mahjong introduceret for vestlige spillere og blev hurtigt populært i USA og Europa. I den vestlige verden blev spillet tilpasset til at blive spillet med standardspillekort og har siden gennemgået forskellige variationer og regelsæt. Under 1920'erne blev Mahjong en international sensation og blev betragtet som en eksotisk og trendy form for underholdning. Populariteten af spillet blev yderligere styrket af dets tilstedeværelse i film og romaner, der bidrog til spredningen af Mahjong i vestlige kulturer. I dag er Mahjong fortsat et yderst populært spil i både Kina og resten af verden. Det spilles både som et socialt spil blandt familie og venner og som en konkurrence i professionelle turneringer. Mahjong har også fundet sin plads i digitale formater og er tilgængelig som computerspil og mobilapps. Mahjongs historie er et levende bevis på spillets evne til at overleve og tilpasse sig gennem generationer og kulturelle grænser. Dets strategiske dybde, symbolik og spændende gameplay har sikret dets fortsatte popularitet og har gjort det til et af de mest elskede og spillede brætspil i verden.

Generelt om Mahjong

Mahjong er et populært strategisk brætspil, der stammer fra Kina og er blevet spillet i århundreder. Det spilles typisk af fire spillere, selvom der også findes variationer for tre spillere. Mahjong er kendt for sine smukke og intrikate spillebrikker samt den komplekse strategi, der er involveret i spillet. Spillet spilles med et sæt Mahjong-brikker, der normalt består af 144 brikker. Disse brikker er opdelt i forskellige sæt og er typisk udskåret i elfenben, bambus eller kunstige materialer. Hvert sæt består af forskellige tegn og symboler, herunder cirkler, tegn, bambus og vind- og dragebrikker. Formålet med Mahjong er at danne sæt og sekvenser af brikker for at skabe en komplet hånd. Hver spiller modtager en vis mængde brikker fra starten og skal derefter tage sin tur til at trække en brik og derefter kaste en brik, indtil de har en komplet hånd. En komplet hånd består normalt af fire sæt (enten tre af en slags eller en sekvens af tre) og et par. Spillerne forsøger at opbygge deres hånd ved at samle brikker fra den åbne mur, som er den centrale mur af brikker placeret i midten af spilleområdet. De kan også vælge at stjæle en brik, som en anden spiller har kastet, hvis det fuldfører et sæt eller en sekvens i deres hånd. Mahjong er kendt for sine mange regler og strategiske elementer. Spillerne skal være opmærksomme på hvilke brikker der er tilgængelige, hvilke sæt og sekvenser de kan danne, samt hvilke brikker de skal kaste for at undgå at give modstanderne en fordel. Mahjong er mere end bare et spil, det er også en social aktivitet, der bringer familie og venner sammen. Det kræver koncentration, taktisk tænkning og evnen til at læse modstandernes træk. Spillet kan spilles i en afslappet atmosfære eller som en konkurrence i turneringer. Mahjong er elsket og spilles over hele verden, og det er en fantastisk måde at udfordre sig selv og nyde tid med andre.

Spil video

Lignende spil

Anmeldelser

empty stars
filled stars
Send
 • Morgen og aftensmad.


  Hammer godt for de små grå. :)

 • Rigtig godt spil

  Mamsen1961

 • afslappende spll

  Et godt og afslappende spil :)

 • Afstressende

  Jeg slapper så dejligt af når jeg spiller dette spil

 • Bedste spil

  Jeg syntes at det er et godt spil,jeg spiller det meget.

 • Superspil

  Udfordrende på alle niveauer.

 • lisa

  virkelig herligt spil afslappende

 • Afstressende og udfordrende

  Midt yndlingsspil herinde. Har spillet det i nogle år, når jeg bare skal sidde med noget, men youtube kører ved siden af.

 • tater

  super skønt spil , tak for det

 • kkjja

  Rigtig godt....