
Opskrift på nemme og hurtige boller, der ikke skal hæve. Dejen laves med bagepulver, den er nem at håndtere, og de bages straks.
1 brød. Tilberedningstid: ca 1 time
# Ingredienser
350 g (ca 6 dl) hvedemel
4 tsk bagepulver
1 tsk salt
85 g (1 dl) melis
100 g rosiner
2 æg
1½ dl mælk
4 spsk mørk sirup
50 g smør
* Tilberedning
1. Smør en lille brødform.
2. Sigt mel, bagepulver, salt og sukker ned i en stor skål.
Bland rosinerne i.
3. Pisk æggene sammen, tilsæt mælk og sirup samt det smeltede smør og rør det i melet.
4. Når dejen er jævn, hældes den i formen og bages ved 200 °C i ca 45 min.
Laver du boller af dejen er bagetiden 20 min.
5. Vend brødet ud på en bagerist, så det kan køle.
Min opskrift er så her på en dobbelt portion :
700 gr. mel
8 tsk bagepulver
3 æg pisket
3 dl vand
100 gr. smeltet smør afkølet ( jeg kommer gerne vandet heri )
røres sammen på røremaskinen og sættes i ovn med det samme.
Bages ved 175 gr.
Brød ca. 45 min.
Boller ca. 12 - 15 min.