facebook-pixel
39

Hearts

Spil

Hjerterfri er et populært kortspil for fire spillere, hvor målet er at få færrest point. Spil efter rating, vind medaljer, invitér dine venner eller deltag i vores turneringer. 

Turneringer

 • Deltagere:
  7
  Hearts
  #1559900
 • Udfordringer

  Sagittarius
  Sagittarius
  Summer of Love
  Summer of Love
  Artemis
  Artemis
  Aprilis
  Aprilis

  Medaljer

  Basic
  Basic
  Expert
  Expert
  Collector
  Collector
  Winner
  Winner

  Sådan spiller du Hjerterfri

  Hvad er Hjerterfri

  Kortspillet hearts er et kortspil for fire spillere, hvor målet er at få så få point som muligt over flere runder. Det spilles med almindelige spillekort uden jokere. 

  Vi vil gerne gøre det klart, at alle typer af taktisk spil ER TILLADT i Hjerterfri og turneringer.     


  Hjerterfri reglerne

  Når der spilles gratis hjerterfri online får hver spiller 13 kort på hånden, som dernæst byttes efter følgende regler:

  • I første runde gives tre kort til spilleren mod venstre, og der modtages tre kort fra spilleren til højre.
  • I anden runde gives tre kort til spilleren mod højre, og der modtages tre kort fra spilleren til venstre.
  • I tredje runde byttes tre kort med spilleren overfor.
  • I fjerde runde byttes ikke.
  • I femte runde byttes som i første runde og så fremdeles.

  Spilleren der har klør 2 starter spillet, og er tvunget til at spille det kort. Dernæst spiller de andre spillere ud. Hvilket betyder at der så vidt muligt skal følges kulør i hver runde, så i første runde vil alle altid skulle spille en klør medmindre de ingen har, og dermed ikke har muligheder for at spille den kulør. Hjerter og spar dame kan aldrig spilles i første tur, da disse er pointgivende kort. Når hver spiller har spillet et kort, tildeles de fire kort den spiller der har spillet det højest kort i den valgte kulør, som hedder at der tages stik. Er der nogle hjerter eller spar dame blandt de tildelte kort gives point efter følgende regler:

  • Hjerter giver 1 point
  • Spar dame giver 13 point

  Den spiller der fik tildelt kort, starter den efterfølgende tur og kan frit vælge mellem at spille en klør, en spar eller en ruder. Det er først tilladt at smide / spille Hjerter ud som det første kort, efter en hjerter har været spillet ud blandt de andre kort - det hedder at hjerter skal åbnes, inden de kan spilles. Har man kun hjerter på sin hånd, kan de også spilles som første kort.

  Får en spiller samlet ALLE hjerter og spar dame i én runde kaldes det en samler. Opnår man en samler, får alle de andre spillere 26 point og man får selv 0.

  Spillet slutter når en spiller har mindst 100 point, og vinderen er da den spiller med færrest point. Har to spillere det laveste antal point, er spillet uafgjort.


  Rating

  Når du vinder en kamp tildeles du rating, baseret på hvor stor forskel der er mellem din egen og dine modstanderes rating. Vinder du over en modstander med høj rating, får du mere end hvis du vinder over en modstander med lav rating. Dine modstandere taber tilsvarende rating, og omvendt hvis det er dig som taber. Spillet vil så vidt muligt, forsøge at matche dig med modstandere med tilsvarende rating. 

  Du kan ikke sidde længe på en høj rating. Har du ikke spillet i nogle dage, vil din rating automatisk begynde at falde.


  Poletter

  Du får poletter for at spille og især for at vinde kampe. Et spil giver altid 5.000 uanset udfald. En enkelt vundet runde giver 1.000, en sejr i en rated kamp giver 25.000 poletter, en sejr over venner giver 15.000 poletter og en trænings-sejr giver 10.000 poletter.


  Shop og guldhjerter

  I spillets shop kan du købe guldhjerter, som kan bruges til at købe nye kortsæt, bagsider, rammer, spilbaggrunde og borde for. Om du vil købe ting er helt frivilligt og du kan reklamefrit spille hjerterfri gratis hos Komogvind.

  Spillet er udviklet til

  - iPad
  - iPhone
  - Android
  - Computer (PC)
  - Mac

  Hearts historie

  Kortspillet hjerterfri er et populært kortspil, der spilles over hele verden, især i Nordamerika. Mens den præcise historie om spillet er svær at fastslå, er der nogle teorier og antagelser om dets oprindelse. En teori foreslår, at Hearts stammer fra det 19. århundrede i USA. Det menes, at spillet udviklede sig fra et ældre kortspil kaldet "Ricketts", der blev spillet i England. Ricketts var et trick-taking spil, hvor spillere forsøgte at undgå at vinde bestemte kort eller tricks. Det menes, at Ricketts blev introduceret i USA og senere udviklet sig til Hearts, hvor fokus var at undgå hjerterkort og spar Dame. 

  En anden teori antyder, at Hearts er en variant af det franske kortspil "Jeu de Tarot". Tarot-spil er kendt for deres kompleksitet og mange regler, og det menes, at en forenklet version af Tarot blev udviklet i USA, hvilket resulterede i Hearts. 

  Uanset dets oprindelse er Hjerterfri blevet et af de mest populære kortspil i verden. Det spilles både som et socialt spil blandt venner og familie og som et konkurrencepræget spil i turneringer. Spillet involverer strategisk planlægning, korttælling og forsøg på at undgå at optjene point ved at vinde bestemte kort. Dets tilgængelighed og underholdningsværdi har gjort det til et tidløst favoritspil blandt kortspillere på tværs af generationer og det helt smarte er at man nu til dags kan spille hjerterfri online.

  Spil video

  Lignende spil

  Anmeldelser

  empty stars
  filled stars
  Send