facebook-pixel
Larsstuck
Offline - 1 dag

Larsstuck

Du skal plante et træ.
Du skal gøre en gerning.
som lever, når du går i knæ,
en ting, som skal vare
og være til lykke og læ.

Du skal åbne dit jeg.
Du skal blive et eneste trin
på en videre vej.
Du skal være et led i en lod,
som når ud over dig.

Du skal blomstre og dræ.
Dine frugter skal mætte
om så kun det simpleste kræ.
Du har del i en fremtid.
For den skal du plante et træ.


Denne sang har på forunderlig vis brændt sig fast i mig.
Ikke at jeg går og tænker på den hele tiden, men ordene imellem linjerne og meningen med teksten har gjort hvad jeg er i dag.
Den fortæller hvordan dit liv får en mening og et mål. Det at gøre noget, uden at forvente at få noget igen, er blevet en stor del af mit liv i dag.

Jeg kunne ønske at langt flere formåede at gøre dette, men det er ikke noget man bare lige sætter sig for at gøre. Det kræver at man får arbejdet med sig selv, sine holdninger og meninger og meget mere.
Du skal kunne på kommando, så at sige, springe til og gøre noget, uden straks at tænke på timeløn, eller om du kan tiltuske dig noget igen, for din indsats.

Dette kræver øvelse og vilje til stor forandring i ens liv. En forandring hvor man ikke kan se resultatet, for langt de fleste mennesker lever i dag på en måde, så de kun gør noget, hvis de får noget igen og gerne dobbelt så meget som deres indsats er værd. Og hvordan skulle sådan et menneske så pludselig ændre holdning til at gøre noget uden at forvente at få noget igen ?
Hvordan får man et menneske til at gøre noget, der er til glæde for andre, uden at han/hun forventer noget igen ?

I mit ”tilfælde” begyndte jeg at ændre mig og mit liv, efter 23 års selvdestruktion, med alkohol og narkotika på daglig basis. Jeg kommer nok aldrig af med mine dårlige vaner, men jeg har fundet en anden måde at handle på, når mine dårlige vaner trænger sig på. Det er bl.a.
at kunne være der for andre, uden at ville eller forvente noget igen. Det er bl.a. At sætte ting i gang, som andre kan få stor glæde af. Det er ligesom groet fast i mig at vil andre det bedste.

Seneste indlæg

Seneste billeder