facebook-pixel

Sea Sweeper - Minestryger

Antal gange spillet: 170.856
Spillet i dag: 51
Seneste time: 2
Ohøj, Matros! Tag på ekspedition i denne nye version af minestryger og udforsk verdenshavene for at finde gemte skatte! Men husk at være forsigtig - undgå at gå på grund ved at identificere landet i tide.

Udfordringer

Vulcan
Late Summer
Snow Flake
Autumn Delight
Fool in Love
Almost Over
For the holidays
Sea Weed
Ocean Life
Summer Breeze
Ocean Ride
Treasures in the Sea
Sassy Sailor
Fly the Flag
Dangerous Waters
Sparkling Sea
Spinning Wheel
Open Sea
Skilled Seaman
Rich Sea
Fortune and Fame
Use Your Compass
Surfing Bonus
Flag in the Bag
Deep Blue
Diamond Sea

Medaljer

Basic
Basic
Expert
Expert
Explorer
Explorer
Survivor
Survivor

Sådan spiller du Minestryger

Spillet

Udforsk verdenshavene i Sea Sweeper, en ny version af det gamle klassiske minestryger spil, og undgå at gå på grund ved at markere ukendt land. Der er et uendeligt antal baner, så der kan udforskes af hjertens lyst. Saml diamanter for at låse nye banestørrelser og banetyper op.

Grundregler Spillefladen Værktøjer Højreklik Hints Klik på Tal Zoom og Panorering Banetyper Skattejagt - ekstra regler Brugerdefinerede Baner Poletter


Grundegler

I Sea Sweeper går det ud på at markere landet under skyerne med flag. Spillefladen består af skyer, hvorunder der gemmer sig hav, land og tal.
Din opgave: 1. Brug tallene til at finde land. Tallene viser hvor meget land, der gemmer sig under skyerne inden for de otte felter omkring tallet. 2. Marker land under skyerne med flag. 3. Udforsk og fjern skyerne over hav med rattet. Fjern skyer over et stykke land = mist et liv. Fjern skyer over et stykke hav = spil videre. Fjern skyer over et tal = brug tallet til at finde ud af, hvilket felt du kan udforske, som det næste!
Dit mål er at finde alt landet og markere dem med flag - inden du mister dine 5 liv! Denne version af minestryger er lavet således, at man aldrig behøver at gætte, og at spilleren ved hvad der skal gøres! Alle Sea Sweeper baner har en logisk fremgangsmåde ift. at finde det næste mulige flag at sætte eller sky at fjerne. Det kan godt være svært at gennemskue, men prøv at se om du kan finde løsningen! Hvis du stadig er i tvivl om reglerne, kan du også se vejledningen og spille prøvebanerne i spillet under menupunktet ‘Vejledning’.

Spillefladen

 • 1. Tallene - er din eneste hjælp til at finde land med. Brug dem som guide til at placere flag!
 • 2. Værktøjerne - skal du bruge til bl.a. at udforske og sætte flag med.
 • 3. Hints - vises i form af røde og sprællende tal, der dukker op når du har brug for hjælp.
 • 4. Afdækket land - vises når du har fundet alt landet inden for et markeret område (firkant).
 • 5. Top-panelet - viser dig hvor mange flag du skal sætte og hvor mange liv du har tilbage.


Værktøjer

Der er fire forskellige værktøjer du kan gøre brug af i spillet afhængig af banetype.
Rattet - kan bruges til at udforske dvs. fjerne skyer med. Anvend rattet på et felt, hvor du er sikker på der ikke er land gemt under skyen. Rammer du et stykke land med rattet, så mister du et liv.
Flaget - bruges til at sætte flag i skyer. Du kan sætte så mange som du har lyst til. Skovlen - bruges til at grave skatte op. Graver du et forkert sted, så mister du et liv.
Kompasset - lader dig markere områder, som du har tjekket i forvejen. På den måde kan du udelukke områder, som ikke passer med nogen skattekort.

Højreklik

Afhængigt af hvilket værktøj du har aktivt (dvs. bruger på venstre museklik), så har du altid mulighed for at bruge et andet værktøj ved at højreklikke. Det betyder, at hvis du er i gang med at bruge rattet på venstre museknap, så vil du altid hurtigt kunne få fat på flaget på højre museknap. Det samme gælder, når du bruger skovlen på venstre museknap, hvor du så tilsvarende altid vil have kompasset på højre museknap.
Du behøver ikke bruge højreklik, da du altid kan skifte værktøj på selve værktøjsknappen. Men det kan være af fordel at mestre brugen af højreklikket, da det er en del nemmere at spille med. Da det ikke er muligt at bruge højreklik på mobile enheder, er det muligt at holde din finger nede i længere tid for at bruge værktøjet, der normalt ville kunne forefindes på højreklikket, når du hhv. bruger rattet eller skovlen.

Hints

Der er to typer hints, der hjælper dig i spillet, hvis du kommer til at sidde fast eller laver nogle fejl.
Røde tal - tallene bliver røde, hvis du sætter for mange flag i skyerne omkring tallet.
Sprællende tal - når du har været inaktiv i et stykke tid, dvs. ikke har sat et flag eller udforsket et område, vil der være nogle tal på spillefladen, der vil begynde at sprælle. Dette er et hint til at du kan komme videre i dette område, og ved hjælp af et af de sprællende tal. Du kan altid slå hints fra i menuen, hvis du gerne vil spille uden.

Klik på tal

Slår du ‘klik på tal’ til i menuen, kan du klikke på tallene i spillet for at udforske eller flage alle omkringliggende felter på én gang - afhængigt af hvilket værktøj, du bruger. Således, kan du gennemføre en bane endnu hurtigere, hvis du mestrer at klikke på tal. Men brug funktionaliteten med omtanke, da du nemt kan miste et liv, hvis du ikke passer på!


Zoom og Panorering

Zoom - Du kan zoome ind på de forskellige områder af kortet ved at bruge musehjulet. Scroll op og ned for at zoome ind og ud. På mobile enheder kan du knibe for at zoome. Knib tommelfingeren og en anden finger sammen for at zoome tættere på, og spred fingrene for at zoome ud igen.
Panorering - Du kan panorere rundt på kortet ved at klikke og holde venstre museknap nede og så trække kortet i de forskellige retninger. Det samme gælder de mobile enheder, hvor du kan flytte kortet ved at holde fingeren nede og så trække det rundt.


Spiltyper

Der er tre forskellige spiltyper, samt en ekstra udfordring, du kan afprøve dig med i Sea Sweeper: Matros, Navigatør og Kaptajn, samt Overlevelse.
Matros - Som matros er dit mål at udforske verdenshavene og finde landet under skyerne. Sæt flag i det og udforsk hele spillefladen. Se også grundreglerne for Sea Sweeper i det tidligere afsnit.
Navigatør - Du er blevet forfremmet som navigatør, så nu gælder det om at finde skatte ved hjælp af nogle skattekort du har fået fat i. Du skal stadig udforske og sætte flag i landet, men for at finde en skat skal du finde kortet, der passer med de afmærkede områder på spillefladen. Jo hurtigere du finder den, jo bedre!
Kaptajn - Du er nu kaptajn og selv når skattekortene vender på hovedet og du ikke véd hvilken retning, der er nord og syd på kortene, så er dit mål at finde skatte! I denne type kan kortene være både roterede og spejlvendte.
Overlevelse - Havet er et farligt sted. I denne udfordring tager du ud med kun et enkelt liv, men med chance for at få ekstra stort udbytte. Tag chancen og få ekstra stor indtjening.


Skattejagt - ekstra regler

Når du spiller spiltyperne Navigatør og Kaptajn er dit mål at finde skatte. Din opgave er at tjekke skattekortene løbende mens du udforsker skyerne. Du kan altid prøve at grave, selvom du ikke er 100% sikker på om skatten ligger et sted.
 • 1. Markerede områder - på spillefladen viser, hvilke områder skattekortene passer på.
 • 2. Antal skattekort - viser nummeret på skattekortet ud af det samlede antal skattekort.
 • 3. Skift af skattekort - kan gøres med pile-knapperne over kortet. Du kan kun se tre ad gangen, men der kan godt være flere. Du kan f.eks. se på billedet, at kun de første tre ud af de fire skattekort faktisk er synlige.
 • 4. Antal skatte og skattens værdi - kan skifte fra bane til bane. Der kan godt være flere skattekort end skatte på banen, så hold øje med hvor mange skatte der er i banen og antallet af skattekortene, der vises. Jo mindre du udforsker, jo mere får du per skat. Det er dyrt at sejle rundt og lede efter skatte, så når du bruger dit rat, så vil skattene du finder, miste værdi. Du kan se på skattekisten, når den skifter værdi. I de mindre baner kan de godt have mindre værdi fra start. Det er ‘gratis’ at sætte flag, så brug det til din fordel.

Brugerdefinerede baner

Du får på et tidspunkt mulighed for at sammensætte dine egne baner i Sea Sweeper. ‘Brugerdefineret’ menuen indeholder både skydeknapper og til og fra knapper, som du kan bruge til at lave følgende indstillinger:
 • 1. Størrelsen på banen
 • 2. Størrelsen på områderne på banen samt størrelsen af skattekortene
 • 3. Antallet af flag/land
 • 4. Knapper til hhv. - overlevelse, skattejagt, spejlvendte og roterede skattekort
 • 5. Antallet af skattekort
 • 6. Antallet af skatte
Der er nogle indstillinger i menuen, der er afhængige af hinanden. Det betyder at nogle skydeknapper vil flytte sig og vise andre muligheder, når du laver ændringer på en anden knap. I nogle tilfælde vil det begrænse dit udvalg, men i andre vil det give dig flere muligheder. Så prøv dig frem og lav den bane, du har mest lyst til at spille!


Diamanter og Poletter

Du tjener diamanter og poletter for hver afsluttet bane. Dette er afstemt efter sværhedsgrad af banen. Efter at have vundet en bane udtrækker præmie-spinneren en tilfældig præmie eller - hvis du er heldig - banken. Når du er på skattejagt vil du få flere diamanter og poletter afhængig af hvor meget du bruger rattet, dvs. hvor meget du udforsker for at finde skatten. Selvom du har mulighed for at finde noget i skattekisterne, betyder det dog ikke at du får mindre ud af at spille Sea Sweeper baner uden skatte.

Minestryger historie

Minestryger er et populært computerspil, der har været inkluderet som standardfunktion i mange operativsystemer, herunder Windows. Spillets historie begyndte i 1960'erne og 1970'erne med udviklingen af computerspil og programmering. Den tidligste form for minestryger blev udviklet i det tidlige 1960'erne af en matematikprofessor ved navn Alex Randolph. Randolph skabte et brætspil kaldet "Mines" eller "Minesweeper" som et fysisk brætspil, hvor spillere skulle opdage miner og undgå at detonere dem. Med opkomsten af personlige computere og den stigende popularitet af computerspil blev minestryger senere udviklet som en computerspilversion. I 1989 blev den første version af det moderne minestryger-spil inkluderet som en del af Windows Entertainment Pack til Windows 3.0. Minestryger blev introduceret som et simpelt, men vanedannende logikspil, der krævede spillernes evne til at afsløre og undgå miner ved hjælp af logiske deduktionsfærdigheder. Spillet fik hurtigt popularitet og blev en favorit blandt mange brugere af Windows-operativsystemet. Spillets mål er at afsløre alle felter, der ikke indeholder miner, ved at klikke på dem. Hvis en spiller ved et uheld klikker på et felt med en mine, detoneres minen, og spillet er tabt. Spillere bruger numre, der vises på felterne, til at hjælpe med at identificere, hvor minerne er placeret. Ved at bruge logisk ræsonnement og eliminere mulige placeringer af miner, kan spillere gradvist afdække hele spilleområdet. Gennem årene har minestryger gennemgået forskellige opdateringer og tilpasninger. Det er blevet inkluderet i forskellige versioner af Windows-operativsystemet og er også blevet tilgængeligt som en mobilapp og online-spil. Minestrygerens popularitet skyldes dens enkle, men udfordrende gameplay, der kombinerer logisk tænkning og risikovurdering. Spillet er blevet en klassiker og en favorit blandt millioner af spillere verden over, der nyder at teste deres evner og forsøge at afsløre alle felter uden at detonere nogen miner.

Generelt om minestryger

Minestryger er et populært computerspil, der ofte findes som en standardfunktion i mange operativsystemer, herunder Windows. Det er et logikspil, hvor spillernes mål er at afsløre felter på et spilleområde uden at detonere miner. Spillets spilleområde består af et gitter af felter, hvoraf nogle indeholder miner og andre er sikre. Ved at klikke på et felt afsløres dets indhold. Hvis feltet indeholder en mine, er spillet tabt. Hvis feltet er sikkert, vises et tal, der angiver, hvor mange miner der er i de nærliggende felter. Spillere bruger disse tal til at hjælpe med at bestemme, hvor minerne er placeret. Ved at bruge logisk deduktion kan man gradvist eliminere mulige placeringer af miner og afsløre felter uden miner. Det er vigtigt at være opmærksom på de tal, der vises på de afslørede felter, da de guider spilleren til at træffe de rigtige valg. Spillet kræver tålmodighed, opmærksomhed og strategisk tænkning. Spillerne skal vurdere risikoen ved hvert træk og beslutte, hvilke felter der er sikre at afsløre, og hvilke der kan indeholde miner. Det er også vigtigt at udvikle teknikker til at øge chancerne for at afsløre flere felter ad gangen og minimere risikoen for at ramme en mine. Minestryger kan være både udfordrende og vanedannende. Det tilbyder en kombination af logisk tænkning, strategisk planlægning og risikovurdering. Spillet kan spilles i forskellige sværhedsgrader afhængigt af størrelsen på spilleområdet og antallet af miner. Minestryger er blevet en klassiker inden for computerspil og er elsket af spillere i alle aldre. Det er et spil, der tilbyder timevis af underholdning og hjernegymnastik, og som kræver både koncentration og taktiske beslutninger. Uanset om det spilles som en afslappende tidsfordriv eller som en udfordrende kamp for at slå ens personlige rekord, er Minestryger en favorit blandt mange spillere verden over.

Tags: minesweeper game, Minesweeper online, playing minesweeper

Spil video

Anmeldelser

7
4.2
Hvad synes du?
 • hvor dejligt med nye medalje krav

  skønt kov har lyttet til os brugere og ændret medalje kravene i 3. og 4. medalje.
  så nu er det bare med at klø på i et godt spil

 • Hyggeligt og udfordrende

  Jeg giver ret i at man godt kan savne en knap, hvor man kan zoome out og få overblik; men ellers er det en rigtig sjov variation, hvor det ser ud til at man finde en passende sværhedsgrad. Og der ER altså en knap, hvor man kan slå funktionen til, hvor man klikker på et tal og så resterende tal åbner sig, Regndråben.

 • Super udgave af minestryger!

  Jeg elsker minestryger og dette er en rigtig hyggelig version. Det eneste jeg savner er funktionen fra det originale minestryger, hvor man kan klikke højre og venstre musetast ned samtidig på et tal hvor man har sat flag på alle bomber, så alle resterende tal åbnes. Men ellers er jeg fan!

 • mod på det igen

  tak til kov, for at skære det ned til at man "kun" skal have et overlevelses-spil til medalje 3 og 4 :o) og wow lykkes mig endelig få den i L .... så skal nok kæmpe indtil får den i XL også :o)

 • super spil

  har altid elsket det klassiske minestryger og at det nu er kombineret med skattejagt gør det kun endnu sjovere

 • meget god version av "Mine"

  sjovt med skatterne, att det finns lidt mere end bare standard.
  irriterende att den zoomer in, men det er da bare att zoome ud igen.

 • Kedeligt

  Det ligner til forveksling et andet spil med miner, men det her er alligevel anderledes. Nu da jeg endelig har fundet ud af at spille det, så er det da meget sjovt.