Hjælp Hearts

Hjerterfri er et kortspil for fire spillere, hvor målet er at få så få point som muligt over flere runder. Det spilles med almindelige spillekort uden jokere. 

Vi vil gerne gøre det klart, at alle typer af taktisk spil ER TILLADT i Hearts og turneringer.     


Runden

Hver spiller får 13 kort, som dernæst byttes efter følgende regler:

  • I første runde gives tre kort til spilleren mod venstre, og der modtages tre kort fra spilleren til højre.
  • I anden runde gives tre kort til spilleren mod højre, og der modtages tre kort fra spilleren til venstre.
  • I tredje runde byttes tre kort med spilleren overfor.
  • I fjerde runde byttes ikke.
  • I femte runde byttes som i første runde og så fremdeles.

Spilleren der har klør 2 starter spillet, og er tvunget til at spille det kort. Dernæst spiller de andre spillere ud. Så vidt muligt skal der følges kulør, så i første runde vil alle altid skulle spille en klør medmindre de ingen har. Hjerter og spar dame kan aldrig spilles i første tur, da disse er pointgivende kort. Når hver spiller har spillet et kort, tildeles de fire kort den spiller der har spillet det højest kort i den valgte kulør. Er der nogle hjerter eller spar dame blandt de tildelte kort gives point efter følgende regler:

  • Hjerter giver 1 point
  • Spar dame giver 13 point

Den spiller der fik tildelt kort, starter den efterfølgende tur og kan frit vælge mellem at spille en klør, en spar eller en ruder. Hjerter kan først spilles ud som det første kort, efter en hjerter har været spillet ud blandt de andre kort - det hedder at hjerter skal åbnes, inden de kan spilles. Har man kun hjerter på sin hånd, kan de også spilles som første kort.

Får en spiller samlet ALLE hjerter og spar dame i én runde kaldes det en samler. Opnår man en samler, får alle de andre spillere 26 point og man får selv 0.

Spillet slutter når en spiller har mindst 100 point, og vinderen er da den spiller med færrest point. Har to spillere det laveste antal point, er spillet uafgjort.


Rating

Når du vinder en kamp tildeles du rating, baseret på hvor stor forskel der er mellem din egen og dine modstanderes rating. Vinder du over en modstander med høj rating, får du mere end hvis du vinder over en modstander med lav rating. Dine modstandere taber tilsvarende rating, og omvendt hvis det er dig som taber. Spillet vil så vidt muligt, forsøge at matche dig med modstandere med tilsvarende rating. 

Du kan ikke sidde længe på en høj rating. Har du ikke spillet i nogle dage, vil din rating automatisk begynde at falde.


Poletter

Du får poletter for at spille og især for at vinde kampe. Et spil giver altid 5.000 uanset udfald. En enkelt vundet runde giver 1.000, en sejr i en rated kamp giver 25.000 poletter, en sejr over venner giver 15.000 poletter og en trænings-sejr giver 10.000 poletter.


Shop og guldhjerter

I spillets shop kan du købe guldhjerter, som kan bruges til at købe nye kortsæt, bagsider, rammer, spilbaggrunde og borde for.