facebook-pixel

Mahjong 3 VIP

Antal gange spillet:
8.331.439
Spillet i dag:
1.475
Seneste time:
117

Mahjong er et populært kinesisk kabale-spil. Mahjong er let at lære, men kræver gode færdigheder for at mestre. Vores version af Mahjong er grafisk smuk og indeholder tusindvis af baner, som du kan spille for at få endeløs underholdning.Desuden indeholder vores Mahjong særlige fliser og mulighed for at gå på stjernejagt.

Du kan også bygge dine egne baner og dele dem med dine venner.

Udfordringer

Sweet Cocio 1961
Time after Time
New Year 2024
Late Summer
Daffodil
Active Fun
Missing You
Matching Symbols
Christmas Time
Autumn Delight
Summer Vibes
Goodbye April
First Month
Chinese Game
For the holidays
Removing Tiles
Matching Images
Spot the Bricks
MayJong
Matching Game
Sticky Tiles
Pair Despair
Shining Tile
Silver Line
Oriental Ways
Golden Days
Jong Pair
Plenty of Gold
Autumn Tiles
Indian Summer
Precious
Golden Days
Winter Tiles
Elimination Process
Remove 2 Win
Mahjong Gems
Tinkle Winkle
Removing Items
Precious Stones
Cool Mahjong
Mahjong Jungle
Bronze Tiles
Mahjong Tiles
Spring Mahjong
Mahjong Stars
Magic Mahjong
Mahjong Tokens
Silver Stars
Tiles & Tokens
10 x Bronze
Chinese Solitaire
Brick by Brick
Mah Jong
Mahjong Master

Medaljer

Basic
Basic
Expert
Expert
Dragon Master
Dragon Master
Great Emperor
Great Emperor
Sapphire
Sapphire
Emerald
Emerald
Ruby
Ruby
Diamond
Diamond

Seneste nyt

Nye bøger i Mahjong 3 image
Nye bøger i Mahjong 3
3. Jun, 2024
Vi har netop udgivet tre nye bøger i Mahjong 3. En bog i hver sværhedsgrad, så alle kan være med. Kan du klare at fuldføre alle baner med 3 stjerner? God fornøjelse med Mahjong 3!
Læs mere
Mahjong bliver til VIP spil image
Mahjong bliver til VIP spil
15. Maj, 2024
Komogvind vokser med flere nye spil og derfor øger vi nu det faste antal VIP spil fra 4 til 5 spil. Denne gang er det vores populære Mahjong som bliver eksklusivt til VIP medlemmer. Er du ikke VIP kan du i en kortere tidsperiode...
Læs mere
Nye bøger i Mahjong 3 image
Nye bøger i Mahjong 3
6. Maj, 2024
Vi har netop udgivet tre nye bøger i Mahjong 3. En bog i hver sværhedsgrad, så alle kan være med. Kan du klare at fuldføre alle baner med 3 stjerner? God fornøjelse med Mahjong 3!
Læs mere

Sådan spiller du Mahjong

Mahjong 3 er en ny og smuk version af den populære kinesiske kabale. I denne kabale er der endnu flere baner, specialbrikker og stjerner at samle på. Her på komogvind kan du spille Mahjong gratis online.

Mahjong 3 logo

Regler
Spillepladen
Stjerner & Blanding
Hjælpefunktion
Brikkerne
Taktik
Specialbrikker
Banebygger


Regler

Online Mahjong kabale er let at lære og er en velkendt kinesisk kabale, som du kan spille gratis her på komogvind, gratis mahjong kræver gode færdigheder for at mestre. En Mahjong-kabale består af et mønster og brikker (normalt 144 brikker). Du fjerner et sæt matchende og identiske brikker ad gangen. Det giver mulighed for at bruge de brikker, der ligger under eller bag dem.

Hvis en brik skal være fri, kræver det to enkle ting. Der må ikke ligge en brik oven på den, og mindst én af langsiderne skal være helt fri.
Se følgende eksempler:


Direkte blokering


En brik under en anden brik er ikke fri og kan derfor ikke vælges.


Sideblokering


En brik skal have mindst én langside helt fri for at kunne vælges.

Én side skal være helt fri


Disse to brikker i midten kan ikke vælges, da de kun har halvdelen af deres langsider fri. For at vælge dem skal mindst en af de to yderste brikker fjernes først.Forsiden af brikkerne skal være helt fri.


I dette eksempel blokerer de to øverste brikker for de tre nederste brikker. Forsiden af en brik skal være helt fri, for at den kan vælges.
Testbaner


Hvis du endnu ikke har spillet spillets testbaner, kan du få adgang til dem ved at klikke på "?" på spillets forside. De kan hjælpe dig med at forstå de meget enkle regler.

Spillepladen


Oversigt over spillepladen


 • 1: Brikkerne på spillepladen. Brikkerne kan have mange forskellige billeder og symboler.

 • 2: Mix button & stars(aktuelle stjerner)

 • 3: Available pairs(antal tilgængelige par, der kan fjernes)

 • 4: Gold collector(samler guld, sølv og bronze. Giver bonusspins, når den er fuld)

 • 5: Pause button/Side menu(i sidemenuen har du adgang til at genstarte, skifte tema på Mahjong-brikkerne og slå hints fra)

Stars & Shuffle


I Mahjong 3 kan du blande brikkerne igen og igen. De første 3 gange, du gør det, er belønningen for at gennemføre banen en stjerne mindre. Med andre ord, hvis du har blandet Mahjong-brikkerne 2 gange og derefter gennemfører, får du 1 stjerne for din samling. Du kan selvfølgelig bare spille banen igen og se, om det lykkedes dig at få alle 3 stjerner denne gang.

Hjælpefunktion


Hvis du ikke har fjernet nogen par i et stykke tid, vil en hjælpefunktion fremhæve nogle gratis par, som du kan vælge at fjerne. Hvis du ikke ønsker at se denne hjælp, kan den slås fra i sidemenuen.Brikkerne


Den originale kinesiske kabale har et par forskellige tegnsæt til at beskrive brikkerne.Bambusbrikker
Der er 4 af hver bambusbrik i en normal Mahjong-bane.Bambusbrikkerne står traditionelt for kobbermønter på en snor.


Tegnbrikker
Der er 4 af hver tegnbrik i en normal Mahjong-bane.Tegnbrikkerne viser tallene 1-9 på traditionelt kinesisk. Det røde tegn i bunden står for 10.000.


Cirkelbrikkerne
Der er 4 af hver cirkelbrik i et normalt Mahjong-bræt.Cirkelbrikkerne symboliserer traditionelt kobbermønter.


De fire vinde
Der er 4 af hver vindbrik i et normalt Mahjong-bræt.Vindbrikkerne repræsenterer de fire retninger på kompasset. Nord(N), syd(S), øst(E) og vest(W).


Dragebrikkerne
Der er 3 forskellige dragebrikker og 4 af hver i et normalt Mahjong-bræt.Dragefliserne symboliserer de 3 farvede drager, grøn, rød og hvid.


Blomsterfliserne
Der er fire af en blomsterflise i et normalt Mahjong-bræt.Blomsterbrikkerne repræsenterer de fire ædle mænd i kinesisk kunst. Kirsebær, orkidé, krysantemum og bambus.


Årstidsfliser
Der er fire af en årstidsflise i en normal Mahjong-bane.Årstidsbrikkerne repræsenterer de fire årstider forår, sommer, efterår og vinter. Disse brikker har også deres tilsvarende kinesiske tegn for årstiden, farvet rødt i øverste højre hjørne.Taktik


Efterhånden som banerne bliver sværere og sværere, bliver det også nødvendigt at bruge nogle taktikker for at få alle 3 stjerner.

Grundlæggende handler det altid om at fjerne brikker for at åbne op for muligheder for at fjerne flere par i stedet for at fjerne dem, der ikke giver flere muligheder.
Et godt match


To brikker, der begge åbner op for andre brikker under eller bag dem, er et perfekt match.Et okay match


Hvis det er nødvendigt at matche en brik, der er i fokus, med en brik, der ikke åbner feltet yderligere, kan du gøre det. Men det bør kun være, når du ikke har andre muligheder.Et dårligt match


Brikker, der er helt frie uden at låse for andre brikker, eller som kun låser for en enkelt anden brik, er ikke gode brikker at matche med hinanden. Hvis man kun matcher disse brikker, ender man hurtigt med ikke at have nogen frie par tilbage.

Taktiske eksemplerEn svær bane, hvor det er vigtigt at fokusere på den midterste lange gruppe.

En bane, hvor fokus skal være på tårnene med 4 brikker i højden og de aflange elementer, der låser nogle af brikkerne.

En meget svær bane, hvor man skal fokusere på den øverste lange række og samtidig åbne op for de tre søjler ved at fjerne den øverste brik.

En bane, hvor man igen skal fokusere på den midterste lange gruppe. Mange af de omkringliggende brikker skal kun matches med, hvis det er absolut nødvendigt.

Igen er det tydeligt. Her skal fokus være på de nederste lange grupperinger. Andre brikker, der er helt frie, skal gemmes til spillets sidste fase, hvis det er muligt.

På denne bane skal hovedfokus være på de brikker, der blokerer for andre, når du har åbnet den, skal fokus spredes over hele banen.


Særlige brikker


Nogle gange kan man være heldig at finde en særlig brik.

Hvis du samler guld-, sølv- eller bronzebrikker, fylder du den gule bjælke i toppen af spillet op. Når den er helt fuld, får du et bonusspin.

Der er andre særlige brikker i spillet, som er endnu mere sjældne, nemlig ædelsten. Du er ikke i tvivl, når du støder på en ædelsten, og nogle er mere sjældne end andre. Nogle ædelsten findes kun i de svære baner og andre i de lette.

Hvis du samler en ædelsten, får du også en ekstra guldstjerne til din samling. Du kan få 3 guldstjerner i alt for hver farve ædelsten, du finder.

Du kan se alle de ædelsten, du har fundet, i trofærummet på forsiden.
Banebygger


I vores gratis spil Mahjong 3 er det også muligt at bygge dine egne mahjongbaner og spille på dine venners baner. Du kan finde alt dette på spillets forside under "brugerbaner". Hvis du laver en god bane, er der en chance for, at den bliver udgivet i en ny bog, så alle får mulighed for at spille den. I så fald vil du blive belønnet med tokens, og dit brugernavn vil blive vist som banens bygherre.
Hvad er en god bane?


Når du bygger en bane i vores udgave af Mahjong-spil Classic, bør du overveje to ting: sværhedsgraden og banens udseende. Svære baner er meget kompakte og har ofte ikke mange huller, mens en let bane har mange frie brikker. Disse elementer kan også nemt kombineres for at skabe en mere interessant bane.

Dernæst er det selvfølgelig også vigtigt, at banen er visuelt tiltalende. Ligner den noget bestemt, eller har den nogle flotte former? Hvis du bygger banen for stor med fliserne spredt ud, vil fliserne være meget små, når du spiller den, hvilket ikke er optimalt.

Undgå også at kopiere en bane, der allerede er udgivet eller er fra Mahjong 2, eller som er lavet af en anden bruger. Kopierede baner vil aldrig blive udgivet. Originalitet betaler sig.

Som tommelfingerregel er et kompakt, smukt og originalt layout, uanset sværhedsgrad, et godt layout.

Held og lykke med layoutbyggeren.

Mahjong-historie

Mahjong-historien er rig på kulturelle påvirkninger og udvikling gennem tiden. Selv om spillets nøjagtige oprindelse og udvikling er vanskelig at fastslå på grund af manglen på præcise dokumenter og kilder, er der nogle teorier og historiske sammenhænge, der giver indsigt i dets historie.

Mahjong classic stammer fra Kina og blev sandsynligvis udviklet i det 19. århundrede under Qing-dynastiet. Det menes at have sine rødder i forskellige kinesiske kort- og dominospil, som har eksisteret i århundreder. Nogle af disse tidlige spil omfattede spillekort og dominobrikker med symboler og tegn.

Den første form for Mahjong blev spillet af den kinesiske adel og blev senere populær blandt den brede befolkning. Det blev oprindeligt spillet med et sæt på 136 brikker, men man mener, at de ekstra brikker blev tilføjet senere for at øge spillets kompleksitet og strategiske elementer.

I begyndelsen af det 20. århundrede blev Mahjong introduceret til vestlige spillere og blev hurtigt populært i USA og Europa. I den vestlige verden blev spillet tilpasset til at blive spillet med almindelige spillekort og har siden gennemgået forskellige variationer og regelsæt.

I løbet af 1920'erne blev Mahjong en international sensation og blev betragtet som en eksotisk og trendy form for underholdning. Spillets popularitet blev yderligere forstærket af dets tilstedeværelse i film og romaner, hvilket bidrog til udbredelsen af Mahjong i vestlige kulturer.

I dag er Mahjong stadig et ekstremt populært spil i både Kina og resten af verden. Det spilles både som et socialt spil blandt familie og venner og som en konkurrence i professionelle turneringer. Mahjong har også fundet sin plads i digitale formater og er tilgængelig som computerspil og mobilapps.

Mahjongs historie er et levende bevis på spillets evne til at overleve og tilpasse sig på tværs af generationer og kulturelle grænser. Dets strategiske dybde, symbolik og spændende gameplay har sikret dets fortsatte popularitet og gjort det til et af de mest elskede og spillede brætspil i verden.


Generelt om Mahjong

Mahjong er et populært strategisk brætspil, der stammer fra Kina og er blevet spillet i århundreder. Det spilles typisk af fire spillere, men der findes også variationer for tre spillere. Mahjong er kendt for sine smukke og indviklede spillebrikker og den komplekse strategi, der er involveret i spillet.

Spillet spilles med et sæt Mahjong-brikker, der normalt består af 144 brikker. Brikkerne er inddelt i forskellige sæt og er typisk udskåret af elfenben, bambus eller kunstige materialer. Hvert sæt består af forskellige tegn og symboler, herunder cirkler, tegn, bambus og vind- og dragefliser.

Formålet med Mahjong er at danne sæt og sekvenser af fliser for at skabe en komplet hånd. Hver spiller får et bestemt antal brikker i starten og skal så efter tur trække en brik og derefter smide en brik væk, indtil de har en komplet hånd. En komplet hånd består normalt af fire sæt (enten tre ens eller en sekvens af tre) og et par.

Spillerne forsøger at opbygge deres hånd ved at samle brikker fra den åbne væg, som er den centrale væg af brikker, der ligger i midten af spilleområdet. De kan også vælge at stjæle en brik, som en anden spiller har smidt, hvis den fuldender et sæt eller en sekvens på deres hånd.

Mahjong er kendt for sine mange regler og strategiske elementer. Spillerne skal være opmærksomme på, hvilke brikker der er tilgængelige, hvilke sæt og sekvenser de kan danne, og hvilke brikker de skal kassere for ikke at give deres modstandere en fordel.

Mahjong er mere end bare et spil, det er også en social aktivitet, der bringer familie og venner sammen. Det kræver koncentration, taktisk tænkning og evnen til at læse modstandernes træk. Spillet kan spilles i en afslappet atmosfære eller som en konkurrence i turneringer. Mahjong er elsket og spilles over hele verden og er en god måde at udfordre sig selv på og nyde samværet med andre.

Spil video

Anmeldelser

71
4.2
Hvad synes du?
 • Morgen og aftensmad.


  Hammer godt for de små grå. :)

 • Rigtig godt spil

  Mamsen1961

 • afslappende spll

  Et godt og afslappende spil :)

 • Afstressende

  Jeg slapper så dejligt af når jeg spiller dette spil

 • Bedste spil

  Jeg syntes at det er et godt spil,jeg spiller det meget.

 • Superspil

  Udfordrende på alle niveauer.

 • lisa

  virkelig herligt spil afslappende

 • Afstressende og udfordrende

  Midt yndlingsspil herinde. Har spillet det i nogle år, når jeg bare skal sidde med noget, men youtube kører ved siden af.

 • tater

  super skønt spil , tak for det

 • kkjja

  Rigtig godt....