Hjælp Farm Empire

Spillet

I Farm Empire kan du opfylde BÅDE din drøm om at drive et hyggeligt landbrug, OG din drøm om at blive milliardær. Hvis du er arbejdsom og har sans for købmandskab, garanterer vi at du bliver verdens rigeste landmand! Køb aktiver som høns, traktorer og grise. Tjen penge på dem og køb flere. Så simpelt er det.


Sådan spiller du

Når spillet starter har du én høne. Den kan du tjene penge på ved at klikke på den. Når den har tjent penge nok, så kan du købe en høne mere. Fortsætter du sådan, så får du snart råd til en and eller en tomatplante og endnu flere aktiver derefter. Hvert 5. minut gemmer spillet hvor langt du er nået, og det gemmer også når du lukker det ned med “Gem og afslut”-knappen.


Managers
Det bliver selvfølgelig hurtigt trivielt at klikke på hønen eller de andre aktiver, for at få dem til at tjene penge, så derfor bør du ansætte en manager til at gøre det for dig. Det gøres ved at åbne menuen for managers, hvor du kan ansætte dem. En anden fordel ved at have managers til sine aktiver, er at de også arbejder når spillet er lukket ned. Du vil derfor tjene penge selv når du sover eller spiser frokost, og på alle andre tidspunkter hvor du har lukket spillet - så længe du bare har ansat managers til at klare arbejdet for dig.


En anden hjælp til spillet findes i den blå knap øverst til højre, hvor du kan vælge hvor mange aktiver du vil købe ad gangen. I stedet for at købe én ged, kan du f.eks. vælge at købe 100 hvis du da har råd til det. Hver gang du klikker på den blå knap, skifter din indstilling for hvor mange du vil købe mellem “1”, “10”, “50”, “100”, “Max” der køber alt du har råd til, og det grønne flueben der betyder “køb frem til næste milepæl”.


Milepæle

Opnår du at eje flotte antal som 20, 50 eller 100 af dine aktiver, belønnes du med en fordobling af din indtjening for det aktuelle aktiv. Gå derfor altid efter milepælene, hvis du vil tjene dine penge så hurtigt som muligt. Dit overordnede mål i spillet, er at nå 100% af dine milepæle. Når du gør det, får du mulighed for nulstille din farm og dermed optjene en stjerne.


Opgraderinger

Ligesom milepæle kan opgraderinger forøge din indtjening. Du får dem dog ikke gratis, så overvej altid om du vil bruge dine penge på opgraderinger eller flere aktiver (hint: det kan næsten altid betale sig at opgradere først).


Genstart og arbejdere

På et tidspunkt i spillet får du adgang til at hyre arbejdere, der giver dig en kæmpe fordel. Hver arbejder du har, forøger din indtjening med 1%, og med de rette opgraderinger helt op til 30% pr arbejder! For at få dine arbejdere skal du genstarte din farm, men fortvivl ikke - med arbejdernes hjælp når du lynhurtigt op på samme niveau, som du var på før. Det er altid en fordel at genstarte, når du synes, at dine muligheder for opgraderinger eller køb af flere aktiver begynder at gå langsomt. Flere arbejderne vil hæve din forretning til et nyt og højere niveau. Spillet vil vise et rødt udråbstegn ved arbejder-knappen, når det anbefales at genstarte, men du bestemmer selv om du vil genstarte før eller senere end anbefalet.


Shop og guldæg

I spillets shop har du mulighed for at købe guldæg (for rigtige penge), samt diverse boosts som betales med guldæg. Tidsrejser spoler tiden frem i det angivne antal dage eller timer, sådan at du f.eks. får 14 dages indtjening på et øjeblik. Permanente flerdoblere er opgraderinger, som du kun kan købe én gang - til gengæld forsvinder deres effekt først når du nulstiller din farm. Det vil sige, at har du f.eks. købt den som hedder x3 så vil du tjene det tre-dobbelte af hvad du ellers ville, helt indtil du når 100% milepæle og nulstiller din farm. Guldæg kan du også bruge andre steder i spillet, til at købe aktiver som høns eller tomater, samt opgraderinger. Du kan også købe dine optjente arbejdere uden en genstart, og du kan låse op for nye lande at bygge din farm i.


Gaver

Vil du spare guldæg sammen uden at bruge rigtige penge, skal du holde øje med spillets øverste venstre hjørne. Klik på gaverne som dukker op der med jævne mellemrum, for at få enten guldæg, indtjening eller aktiver. Du kan samle op til 15 guldæg hver dag ved at åbne gaver, eller op til 30 hvis du er VIP-medlem.


Verdenskort og stjerner

Verdenskortet åbnes op når du opnår 25% milepæle. På verdenskortet vil der løbende være adgang til nye lande, hvor du kan bygge nye farme med helt andre aktiver. For at låse op for et nyt land skal du betale guldæg, og det tager op til fem minutter at rejse mellem landene. Når et af dine lande rammer 100% milepæle, får du mulighed for at nulstille landet. Det betyder at du starter helt forfra, uden arbejdere og permanente flerdoblere. Til gengæld opnår du en stjerne, som er spillets højeste udmærkelse. Jo flere stjerner du har, jo bedre er du til at spille Farm Empire. På spillets highscore-liste, kan du se de bedste spillere i listen “nulstillinger”.


Ægge-farme

Stjernerne kan også bruge på at købe forskellige ægge-farme. Her kan du producere dine helt egne guldæg, og på den måde opbygge en fast indtægt langt over de sædvanlige 15 eller 30 guldæg om dagen. Når du køber en ægge-farm, så starter den produktionen med det samme. Når tiden er udløbet, f.eks. efter 12 timer, kan du hente dine æg. Produktionen starter først igen når æggene er hentet. Er du VIP-medlem, kan du dog komme op til 6 timer for sent uden at miste tid på næste produktion.


Store tal

Du kan nå astronomiske beløb i Farm Empire. Tal med flere hundrede 0’er. Spillet bruger som standard det der kaldes AA-notation, hvor store tal hedder f.eks. 1 AA, 43 AB, 27 AC, osv. i stedet for lange talnavne hvor der ville stå 1 Billiard, 43 Trillioner, 27 Trilliarder. Det er især en fordel når vi rammer tal med rigtigt mange 0’er hvor f.eks. et tal med 147 0’er, nu bare hedder 1 BS i stedet for det helt ulæselige 1 Quattuorvigintilliard. Foretrækker du alligevel de lange talnavne, så kan du ændre det i menuen.