Hjælp Voodoo Friends

Spillet

De tre venner og voodoo-dukker Newton, Bacon og Ghost opdager en dag en mystisk bog. Bogen er fyldt med magiske formularer, men særligt én fanger deres opmærksomhed. Garnzilla - verdens største voodoo-dukke - kan fremmanes ved hjælp af garn. Meget garn! Faktisk ved de ikke hvor meget der skal til, men alligevel begiver de sig ud i verden for at finde garn. Din opgave er at hjælpe voodoo-vennerne med at finde garn. I hver af spillets baner er der placeret mellem 3 og 10 garnnøgler. Dem skal du samle, for at gennemføre banen til en 3-stjernet score. Du kan også nøjes med en lavere score, ved at lade nogle af garnnøglerne ligge tilbage.

Voodoo-dukkerne

Det er let at styre voodoo-dukkerne. Du klikker med musen på den dukke du vil have til at bevæge sig, og derefter klikker du på det sted i banen du vil have ham til at gå hen. Det behøves ikke være tæt på - han vil altid vælge den korteste vej til det sted du klikker. Hvis der altså er mindst én vej derhen. Voodoo-dukkerne kan højst overleve et fald på to felter, og der kan ikke stå to dukker på det samme felt. Hver voodoo-dukke har dog særlige evner:
  • Newton - er verdens mindste voodoo-dukke, men alligevel lederen af de tre venner. Hans størrelse lader ham kravle ind hvor de andre ikke kan gå.
  • Bacon - han er ganske overvægtig, men altid fuld af fart. Han er så stærk at de andre kan gå ovenpå ham, og hans vægt kan aktivere knapper.
  • Ghost - nogle siger, at han allerede ér død. I al fald er han udødelig, så han kan overleve høje fald og spidse pigge. Han kan også hoppe.

Nålene

Undervejs i spillet får du adgang til særlige voodoo-nåle. Dem kan du prikke i dukkerne, for at give dem specielle evner. F.eks. er der paraply-nålen der lader en dukke svæve sikkert ned, for dermed at undgå at dø ved et fald på tre eller flere felter. Alle de forskellige nåle vil blive introduceret når du spiller. De fleste baner kan kun gennemføres på én måde, så det er vigtigt at bruge nålene på de helt rigtige steder. En vigtigt detalje, er at du højst kan bære fire forskellige nåle ad gangen - altså kan du ikke opsamle en femte type, før du har opbrugt en af de andre typer.

Stjerner

Samler du alt garnet i en bane, så får du tre stjerner for banen. Samler du over to tredjedele af garnet, så får du to stjerner. Gennemføre du banen med mindre garn end det, så får du kun én stjerne. I starten er det ikke vigtigt at få mange stjerner, men jo længere du kommer jo flere stjerner skal du bruge for at låse op for nye baner.

Score

Når du har gennemført en bane får du en score, og du kan se hvad verdensrekorden for banen er. Scoren udregnes således:
  • Hver garnnøgle giver 10.000 point.
  • Hvert skridt fratrækker dig 25 point.
Du skal altså samle alle garnnøgler på så få skridt som muligt, for at tangere verdensrekorden.

Poletter

De stjerner du får bruges også til at aktivere op til tre Bonus Spins. Får du én stjerne får du også ét spin, mens tre stjerner giver tre spins - på det sidste spin har du endda mulighed for at vinde banken. De poletter indsættes på din konto så snart du har vundet dem. Du kan kun få de tre Bonus Spins én gang for hver bane!

Banebygger

Når du har samlet 150 stjerner, får du adgang til "Mine baner", hvor du kan bygge dine egne baner og udgive dem til dine venner. De baner du udgiver vil også kunne findes som beta-baner, indtil de er blevet vurderet af andre spillere. For at udgive en bane skal du selv spille den igennem og samle alle garnnøglerne. Det er for at sikre, at du ikke laver en bane som ingen kan gennemføre. Vil du øge dine chancer for få din bane vurderet højt, skal du sørge for at der ikke er nåle i overskud når den er gennemført. Hvis andre spillere gennemfører din bane med nåle i overskud, så vil du se et lille rødt tal på banen - det viser hvor mange nåle folk har haft i overskud.

Beta-baner

Når du har samlet 200 stjerner, får du adgang til beta-banerne. Under beta-baner kan du spille tilfældigt udvalgte baner fra andre spillere, og give dem en karakter på 1-5. Din karakter hjælper os til at afgøre om vi udgiver banen ej. Polet-præmien for at gennemføre en beta-bane er ekstra høj, og du opbygger såkaldt beta-rang. Jo flere baner du vurderer, jo højere bliver din rang.

Tema-bøger

Har du eller andre lavet 12 baner som du synes passer så godt sammen, at de fortjener en hel bog for sig selv, så kan du også skrive deres ID-numre ned og sende dem i en besked til profilen ChronoDK. Så vil han tage dem i betragtning, når han udvælger de baner der bliver udgivet. Det er dog ingen garanti for at de vil blive udgivet, da banerne selvfølgelig stadig først skal testes som beta-baner.