Hjælp Picture Logic 3D

Picture Logic 3D

Picture Logic 3D er den længe ventede opfølger til det populære tænkespil Picture Logic Color. Denne gang skal du afdække skjulte figurer i tre dimensioner. Til din hjælp har du hints i form af tal, der fortæller dig alt du har brug for at vide. Det er aldrig nødvendigt at gætte, men nogle gange skal du tænke dig rigtigt godt om. Spillet er let at lære, men svært at slippe. Er du i tvivl om noget efter at have spillet træningsbanerne, så læs denne vejledning grundigt igennem.

Regler

For at afdække den skjulte figur, skal du følge spillets simple regler. Ethvert tal viser hvor mange kasser i rækken eller kolonnen der er en del af den skjulte figur. Ved normale tal vil kasserne være placeret i en sammenhængende gruppe. Står tallet i en cirkel, betyder det at kasserne skal opdeles i præcist to grupper. Står tallet i en firkant betyder det at kasserne skal deles op i tre eller flere grupper. Kasser der er en del af figuren skal du markere, mens kasser der ikke indgår i figuren skal fjernes. Når du har markeret alle de rigtige kasser, og fjernet de forkerte, vil figuren blive farvelagt og afsløret.

Der findes 3 forskellige sværhedsgrader:

Grønne baner: Normal

Gule baner: Øvet

Røde baner: Ekspert

Markering

Når du spiller har du to værktøjer til rådighed: Pensel og hammer. Med penslen kan du markere de kasser der indgår i den skjulte figur, mens hammeren bruges til at fjerne de kasser der ikke indgår i figuren. Det aktive værktøj vises nederst til højre, og du kan bytte rundt på de to værktøjer ved at trykke på deres ikon, eller ved at trykke på mellemrumstasten. Bruger du en mus til at spille med, er det aktive værktøj på musens venstre knap, mens det andet værktøj kan bruges med musens højre knap. Med en mus har du også mulighed for at markere eller fjerne flere kasser på én gang, med det værktøj du har på musens højre knap. Bare træk musen langs de kasser du vil markere eller fjerne, mens du holder højre knap nede.

Banebygning

Ved at bygge dine egne baner i Picture Logic 3D vil de kunne spilles af alle dine venner, og alle kan se og stemme på dem i Hot or Not sektionen. Når du bygger baner har du lidt flere værktøjer til rådighed end når du spiller, men som altid er det aktive værktøj vist nederst til højre. Med kassen placerer du kasser og med hammeren fjerner du kasser. Derudover kan du skifte farve på de kasser du placerer ved at bruge paletten, og du kan trykke på klistermærket øverst for at sætte klistermærker på kasserne. Skifter du værktøj til penslen, kan du skifte farve på kasser du allerede har placeret. Når du gemmer banen vil det tage noget tid, da spillet forsøger at beregne en god løsning på den. Efterhånden som flere spiller din bane, vil dens løsning blive forbedret. Udvælges en af dine baner til udgivelse, vil den få en tommel-op markering. Redigerer du efterfølgende banen, vil denne markering forsvinde (da banen ikke længere er identisk med den som blev udvalgt til udgivelse).

Store baner

Når du spiller en stor bane kan du ikke se kasserne i midten af banen uden hjælp. For at få adgang til dem, skal du anvende de to diamantskærere - træk i dem for at skjule dele af banen, sådan at du kun kan se de dele du har brug for. Husk at trække dem tilbage til deres udgangspunkt når du skal se hele banen igen. En anden hjælp til store baner, er knappen nederst til venstre der fjerner alle kasser med et nul på. Dem kan du altid starte med at fjerne, og med denne knap har du en genvej til at gøre det hurtigt.

Hot or Not

Her kan du stemme på hvilke baner du gerne vil se udgivet senere. Spillet udvælger fire tilfældige baner, og lader dig stemme på den af dem som du helst vil spille. Har en af banerne krænkende, stødende eller upassende indhold, kan du trykke på "!" for at rapportere den.

Indstillinger

I spillets pause menu kan du ændre forskellige indstillinger:
TANDHJUL: Slå beregning af nye løsninger til og fra. Når dette er slået til vil du hjælpe med at forbedre de baner du spiller, ved at beregne løsninger med færre tal. Medmindre at spillet kører dårligt, anbefaler vi at du lader dette være slået til.
3D/2D: Slå 3D visning af baner til og fra. Når du har gennemført en bane vises den færdige figur i bogen. Gennemgang af bøger går lidt hurtigere hvis du slår 3D visning af banerne fra.
SPROG: Du kan vælge mellem dansk, engelsk, fransk, hollandsk og tysk.
TRÆNING: Hvis du vil genspille træningsbanerne kan du trykke på den her knap.
LYD OG MUSIK: Spillets musik og lydeffekter kan slåes til og fra.

Poletter

Du får poletter for at fuldføre baner. Hver bane har en skjult sværhedsgrad mellem 1 og 200, og den afgør hvor mange poletter du får. Farven på banen - altså, grøn, gul eller rød, giver dig en idé om hvilken sværhedsgrad den har.