Hjælp Balloon Buster 3

Spillet

Det tredje kapitel i den populære Balloon Buster-serie, er en sand circusforestilling af farverige balloner og enorme brag når de sprænges. Spillet indeholder flere måder at spille på, masser af power-ups og naturligvis timevis af hyggelig underholdning i verdens eneste ballon cirkus. Som altid skal du sprænge sammenhængende grupper med balloner i samme farve. Jo større en gruppe, jo flere point får du. Det helt centrale element i Balloon Buster 3 er dog de nye plus-balloner! Når de sprænges får du flere balloner. Jo flere balloner du sprænger sammen med en plus-ballon, jo flere nye balloner får du!

Plus-balloner

Det aller vigtigste i Balloon Buster 3, er de nye plus-balloner. Udnyttes de optimalt, kan du nå langt og score mange point. Som udgangspunkt har du altid et begrænset antal balloner i hver bane, men plus-ballonerne lader dig få flere. Hver gang du sprænger en gruppe af balloner hvori der indgår en plus-ballon, så får du nye balloner svarende til halvdelen af gruppens størrelse (rundet op). Har du derimod to plus-balloner i én gruppe, får du ligeså mange nye balloner som du selv har sprunget. Hvis du har flere end to plus-balloner i gruppen er det endnu vildere, så får du flere nye balloner end dem du selv har sprunget.

Spillemåder

Spillet indeholder flere måder at spille på: Rundespil Spiller du rundespil, så skal du nå så langt i en runde som muligt, inden du taber og skal starte forfra. I hver runde skal du sprænge et angivet antal balloner for at vinde. I første runde er det 100 balloner og for hver runde stiger antallet med 10 balloner. Udfordringen er dog, at du som udgangspunkt altid starter runden med 100 balloner, hvorfor det hurtigt bliver meget vigtigt at udnytte plus-ballonerne til at skaffe flere balloner. Hver runde afsluttes med en særlig sekvens, hvor du får mulighed for at sprænge eventuelt overskydende balloner. Hver overskydende ballon du sprænger, får du med til næste runde det er derfor meget vigtigt at sprænge så mange som muligt. Sprænger du alle, klarer du runden perfekt og får en polet bonus samt en power-up. Hver 3. og 24. time uddeles der præmier til de 50 bedste spillere som har gennemført den højeste runde. Udfordring Du kan spille udfordring på tre sværhedsgrader, der låses op efterhånden som du kommer langt i Rundespil. Normal, Øvet og Ekspert låses op efter henholdsvis runde 5, 15 og 25. I udfordring får du altid 500 balloner, og du skal få så mange point som muligt inden du har sprunget dem alle. Der er stadig masser af plus-balloner, så du vil komme til at sprænge meget mere end 500 balloner, før du opnår en plads på highscore-listen. Også her uddeles der polet-præmier hver 3. og 24. time de 50 bedste spillere - de der opnår de højeste scores.

Point

Antallet af point du får for at sprænge en gruppe af balloner, afhænger både af antallet af balloner og størrelsen på ballonerne - jo flere og jo større balloner du sprænger, jo flere point giver de.

Power-ups

Når du sprænger en ballon med et lyn på, så får du en power-up til senere brug. Power-ups opbevares under spilområdet, og anvendes ved at du trykker på dem. Nogle aktiveres øjeblikkeligt, mens andre kræver at du peger på den eller de balloner du vil påvirke. Fra starten kan du kun opbevare én power-up, men hver gang du løser en runde perfekt, får du mulighed for at opbevare en power-up mere. Du kan maksimalt opbevare seks power-ups. Sigtekorn - med denne power-up kan du udvælge en enkelt ballon, du vil skyde ned. Nyttigt hvis den lige forhindrer samlingen af en større gruppe. Pensel - du kan få en pensel i alle spillets farver. Brug den til at give en enkelt ballon en ny farve. Effektivt hvis en plus-ballon f.eks. er omgivet af balloner i en anden farve end den selv. Spraydåse - også spraydåsen fåes i alle spillets farve. Med denne power-up kan du skifte farve på en hel gruppe af balloner. Det er en god måde at lave endnu større grupper. Tilfældig sprængning - denne power-up sprænger fem tilfældige balloner. Det kan være nyttigt hvis balloner er fordelt sådan, at du alligevel ikke har nogle gode muligheder for at sprænge store grupper. Farvet sprængning - igen en power-up der findes i alle spillets farver. Når du bruger den så sprænges alle synlige balloner i dens farve. Det er en af spillets bedste power-ups. Regnbue sprængning - med denne fantastiske power-up kan du sprænge alle balloner af en farve du selv vælger. Uden sammenligning spillets bedste power-up. Plus-mærkat - mangler du en plus-ballon, er det denne power-up du skal bruge. Den kan omdanne en almindelig ballon til en plus-ballon. Især nyttigt til at danne grupper med flere end én plus-ballon.

Poletter og Bonus spin

Efter hver runde tildeles du poletter baseret på din score. Undervejs har du også mulighed for at vinde et BonusSpin, ved at sprænge ballon-dyr i de farver der er angivet på tombolaen nederst til venstre. Præmien varierer fra "nitte" til 25.000 poletter.

Gode råd hvis spillet kører dårligt

Balloon Buster 3 kræver meget af din computer - her er nogle tips til hvordan du kan få spillet til at køre bedre:
  • Slå HD grafik fra inden du starter spillet.
  • Lad være med at maksimere dit browservindue - jo mindre vinduet er, jo bedre kører spillet.
  • Skru ned for visning af detaljer i spillet - tryk Menu og vælg "Få detaljer".
  • Brug Google Chrome og aktiver Tilsidesæt liste over gengivelse af software ved at gå til siden "chrome://flags/#ignore-gpu-blacklist" og trykke "Aktiver".